Sărmaș, PNL Cluj, la Ziua Live: „Vreau să intru în Camera Deputaților!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitat la emisiunea online ZIUA LIVE, liberalul clujean Sabin Sărmaș, IT-ist, 35 de ani,  locul 2 la Camera Deputaților, dar și directorul Autorității pentru Digitalizarea României, a ținut să precizeze clar că „eu vreau să merg în Camera Deputaților chiar dacă îmi place foarte mult munca la autoritate, cred că am făcut treabă bună, am digitalizat ce altii, de la alte partide nu au digitalizat în 5-6 ani. S-a avansat foarte mult. Sunt peste 100 de taxe care pot fi plătite pe aceeași platformă. Și multe altele, am inovat la Autoritate,  dar sunt conștient că mai este foarte mult de muncă. Putem să încercăm o inovație mare pe administrație și IMM-uri, să inovăm ca să câștigăm 20 de ani. În acest moment nu va dispărea dosarul cu șină dar trebuie să fie varainta 2 nu prima, cum e, încă, acum”, a spus Sărmaș.

„Pe fonduri europene sunt două motive că e această imensă birocrație: legislație proastă și lipsă de interoperabilitate între instituții. Informațiile sunt stocate în baze de date dar nu sunt accesate ( unitar n.r.). Estonia e țara cea mai digitalizată din Europa, noi suntem mult mai în spate”, a mai spus Sărmaș.

Acesta a fost  consilier local până la numirea de către Guvernul Orban 1 ca director la Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *