Adela Mîrza, președinte Alternativa Dreapta și candidat la Camera Deputaților: „Nu ne facem iluzii mari, suntem mici, dar creștem. Încet-încet cu fiecare ciclu electoral noi învățăm ceva”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele noului partid Alternativa Dreapta, clujeanca Adela Mîrza, candidat la Camera Deputaților, a fost invitatul jurnalistului Tiberiu Fărcaș la emisiunea online de astăzi Clujul Politic LIVE!.

Mîrza a descris doctrina noului partid Alternativa Dreapta și modul cum a fost construit, fiind o formațiune politică de dreapta conservatoare.

„Eu sunt un om de dreapta, am fost dintotdeauna, am intrat în politică alături de Mihail Neamțu la Noua Republică și am fost printre membri fondatori. M-am dus spre doamna Macovei când a înființat partidul M10 și am susținut-o la prezidențiale. A promis a fi un partid de dreapta, intrasem și în alianța conservatorilor, doamna Macovei nu e neapărat de dreapta și acolo au fost atât de multe sciziuni pentru că nu eram toți de aceeași doctrină, o parte erau mai progresiști, o parte mai liberali, o parte s-a dus spre USR-ul de astăzi.

Doamna Macovei m-a rugat atunci să preiau partidul și să facă o revenire în 2018, se apropiau alegerile și atunci am decretat alegeri interne, pe care le-am câștigat. Și am zis că acest partid s-a promis a fi de dreapta și o să-l fac de dreapta. Doamna Macovei și-a dat demisia, am schimbat statutul, am asumat doctrina conservatoare. Ne-am întâlnit cu Forța Moldova și alte ONG-uri și așa am creat o platformă împreună. Așa s-a născut Alternativa Dreapta”, a spus in emisiune Adela Mîrza.

Alternativa Dreapta are filiale în 20 de județe ale României

„Avem filiale în 20 de județe din țară, în Cluj avem 4 filiale, Cluj-Napoca, Săvădisla, Cojocna și Florești. Suntem într-un proces de dezvoltare, colegul meu Florin Vasile Șomlea care este coordonatorul pe Transilvania și este și președinte la Cluj și locul 1 la Senat, face o muncă extraordinară și s-a dus în teritoriu. Mă ajută enorm pentru că este extensia mea în teritoriu. Este un om extraordinar de partid, de dezvoltare teritorială. Unele filiale s-au constituit și pe fostele filiale Forța Moldova și M10, le-am unit, dar s-au constituit și altele noi.

Am avut 260 de candidaturi. Pentru noi e un număr foarte mare. Avem un primar și 12 consilieri naționali. Am depus liste la parlamentare în 4 județe: Cluj, Iași, București și Dolj. Liste complete la Cluj și Iași. Nu ne facem iluzii mari, dar încet încet, cu fiecare ciclu electoral, noi învățăm ceva. Toată lumea ne spune n-aveți nicio șansă, sunteți mici, trebuie să vă lipiți de ăia mari, vreau să vă zic că noi nu suntem atât de disperați cum sunt alții. Suntem mici, dar creștem. Un partid adevărat se face în 10-15 ani, cine vrea imediat a greșit partidul. Noi suntem conservatori, noi le facem încet, organic. Orice lucru făcut rapid nu durează. Noi ne clădim pe niște valori și pe niște principii, la noi cine vine, o face pentru că se simte bine și crede în ceva. Nu poți clădi pe ură nimic, noi suntem pro viață, pro democrație, pro libertate, pe niște lucruri pozitive construiești”, a susținut Adela Mîrza.

Proiecte pentru Cluj

„Mi-aș dori să fie finalizate odată acele proiecte de infrastructură, cum ar fi acea Centură de ocolire, care a fost începută, dar nu se știe când va fi finalizată. Pe infrastructură mai e de lucru la Cluj.

Un alt proiect pentru care eu m-aș bate ar fi acea regionalizare. Eu vreau reforma aceea administrativă pe care am văzut-o în Polonia, care funcționează minunat. M-aș bate pentru regiunea Transilvania, cum fiecare dintre colegii mei s-ar bate pentru regiunea lui. Ar fi un avantaj enorm să desființez toată birocrația, prefecturi, consilii județene. Pentru regionalizare sunt clar, pentru reformă administrativă și descentralizare absolută, banii să rămână local, iar la național să cotizezi pentru apărare și sănătate. Banii să rămână aici, unde îi faci și unde să îi folosim.

Și va fi un fond care vor cotiza toate regiunile dezvoltate pentru a-i ajuta și pe ceilalți din celelalte regiunile mai slab dezvoltate. Susțin ca fiecare să se gospodărească singur. Clujul stă bine dacă ar fi să ne comparăm cu alte regiuni ale țării. De bine de rău, politicienii clujeni, indiferent că au fost PNL sau PSD, au fost totuși destul de patrioți locali, au adus firme mari și am văzut investiții serioase. Nu negăm ceea ce s-a făcut bine”, a susținut liderul Alternativa Dreaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *