Boc declară război construcțiilor haotice în Zona Metropolitană

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a spus astăzi la radio Napoca FM ca nu va mai permite construcții haotice în Zona Metropolitană, formata din 8 comune.

”Proiectul major pe care îl avem în vedere este colaborarea cu Zona Metropolitană, pe dezvoltare urbană, să se înțeleagă că se va construi numai de calitate în toată zona urbană, de la Gilău și până la Apahida. De la Florești și până la Baciu. Nu se va construi decât dacă ai dotate utilitățile cu dozajul corespunzător. Nu se admite decât dacă ai creșă, școală, grădiniță. Nu se admite decât dacă ai drumul asfaltat la ansamblul pe care îl construiești. Nu se admite decât dacă ai asigurată potabilitatea arterei. 

Așa am făcut noi în Borhanci. Am oprit lucrările până în 2026, unde nu se va construi pe zone mari, se emit documente, dar de construit numai după ce se termină centura. Nu am nenorocit pe nimeni, dar altfel ce facem nenorocim pe toată lumea. Ca cineva să bage niște bani în buzunar și să facă 17 blocuri, omorâm cartierul Gheorgheni și pe cei care locuiesc în Borhanci. Nu se poate decât respectând legea. 

Nu poți distruge calitatea vieții. Știu că sunt înjurat și se fac presiuni, dar de asta am fost ales”, a spus edilul.

Zona Metropolitană Cluj este constituită ca o asociație de dezvoltare intercomunitară, din care fac parte următoarele unități administrativ teritoriale: municipiul Cluj-Napoca și comunele Aiton, Apahida, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Florești, Gilău, Gârbău, Jucu, Petreștii de Jos, Săvădisla, Sânpaul, Tureni și Vultureni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *