Oana Murariu, candidatul USR-PLUS Cluj la Camera Deputaților, invitată la Clujul Politic LIVE!: „Ne implicăm în politică pentru o evoluție pozitivă în societate”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În ultima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, candidatul Alianței USR-PLUS Cluj la Camera Deputaților, Oana Murariu, 32 ani, a fost invitată în această dimineață la emisiunea online Clujul Politic LIVE!.

Murariu a susținut că și-ar dori să vadă mai multe femei implicate în politică și să se regăsească pe locuri eligibile. Ea a povestit modul cum a decurs campania electorală în plină pandemie, precum și de ce a ales să se implice în politică.

„Sunt singura persoană de sex feminin pe loc clar eligibil și cred că mai multe femei ar trebui să se regăsească mai sus pe liste pentru că bărbații și femeile au puncte de vedere foarte bine conturate și vin cu personalitatea și atuurile lor în politică.

Și cu această ocazie poate că vom da un exemplu și pentru celelalte partide politice pentru că doamnele se regăsesc mai jos pe liste, iar dacă ar avea alegeri interne corecte poate doamne ar fi mai sus. Pentru că știm foarte bine că avem ce să aducem în politică și în Parlament. Campania electorală a fost atipică, pandemie, acuma iarnă și frig, iar persoanele nu stau afară pe stradă. Noi de la Alianța USR-PLUS suntem obișnuiți foarte mult cu acest contact personal cu oamenii”, a declarat Oana Murariu în interviul Clujul Politic LIVE!.

„La început după alegerile interne ca întotdeauna și cum o să fie în viitor, unii au fost supărați și alții fericiți, unii au trecut peste și au început să muncească, alții au trecut puțin mai greu peste moment, dar ușor vedem că încep să revină în campanie. E perfect normal, trebuie să fim realiști. Pentru că cine nu e realist nu are ce să facă în politică pentru populație și societate. Așa că, zic eu, răspunsul ar fi din ce în ce mai bine funcționează lucrurile, iar evoluția asta pozitivă e ce vrem să transferăm și în politică, de aia ne implicăm, pentru o evoluție pozitivă în societate„, a mai susținut Murariu.

De la proteste în Parlament

„Am participat la proteste, am participat în 2016, iar în 2017 nu cred că am ratat un protest cu OUG.13, pur și simplu ca și jurist, era ireal ce se întâmpla și nu te puteai aștepta că așa ceva se putea întâmpla la noi în România.

Nici nu trebuie să fi specialist pentru că simplul fapt că pe agenda Guvernului și prioritatea politicienilor este OUG.13, deci practic favorizăm politicienii cu probleme penale, în loc să punem pe agendă prioritar problemele societății, iar dacă mai avem timp discutăm și alte probleme ale societății, nu ale politicienilor. Noi avem probleme în educație, în sănătate, în justiție și prioritatea guvernului a fost amnistia și grațierea, știind că foarte mulți politicieni au probleme penale. Nu trebuie să fi specialist ca să înțelegi lucrurile astea, e o chestiune de bun simț”, a mai precizat candidatul USR-PLUS Cluj.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *