Boc, la final de an 2020: „Ne-am îndeplinit obiectivul de a aduce calitatea vieții în continuare la Cluj”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

La capitolul administrativ, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut o sinteză pe partea de administrație locală la finalul anului 2020 și a susținut că Primăria Cluj-Napoca și-a îndeplinit obiectivul de a aduce calitatea vieții, iar tot ce s-a propus pentru 2020 a fost în proporție foarte foarte mare îndeplinit.

Pentru 2021, edilul a declarat că sunt în continuare o serie de proiecte strategice care vor continua, în special pe zona de digitalizare și inovare.

„Din punctul nostru de vedere ceea ce ne-am propus pentru 2020 am reușit în proporție foarte foarte mare. Doar dacă amintesc faptul că am dat în folosință aproape 1000 de locuri de parcare și am finalizat două creșe, una pe Grigore Alexandrescu și în Bună Ziua. Am aprobat studiul de prefezabilitate la metrou, am pus în circulație 25 de troleibuze noi și 10 tramvaie din fonduri europene. Am finalizat Parcul Între Lacuri, am finalizat Cimitirul Moș Ion Roată, am modernizat foarte multe străzi care au devenit modele de bună practică.

Plus alocarea de peste 10 milioane de euro în sănătate, care ne-a ajutat să ținem situația sub control, Clujul a evitat carantina la limită pentru că am avut dotarea în spitale, personal calificat și clujenii au respectat în bună măsură aceste reguli, iar noi am susținut testarea masivă ca fiind o cale alternativă la carantină.

Orașul nostru a ajuns în elita europeană la capitolul inovare, fiind un lucru unic pentru un oraș fostă Europă Centrală și de Est, Europa comunistă. Sau în materie digitalizare avem peste 200 de operațiuni administrative care pot fi efectuate online. În rest aș mai adăuga că am pregătit plata online a parcărilor din 4 ianuarie 2021.

Și din 2021 am introdus Tichetul Albastru, un serviciu de intervenții directe dintre clujeni și funcționarii primăriei.

Ne-am îndeplinit obiectivul de a aduce calitatea vieții în continuare la Cluj, s-a dublat economia Clujului în ultimii ani și suntem acolo pe primele locuri în concursurile și competițiile în materie de educație și de calitatea vieții. Cluj-Napoca este orașul de referință nu numai în România, ci și în Europa”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *