Un deputat USR cere CNA-ului desființarea emisiunilor „fantasmagorice” de pe Antena3

Politica nationala

Deputatul USR PLUS, Cătălin Teniță, anunță că va sesiza CNA în legătură cu emisiunile „fantasmagorice” de la Antena 3. El se referă la emisiunile în care sunt invitați numerologi care prevăd viitorul.

„Pe Antena 3 Răzvan Dumitrescu stă de vorbă cu un numerolog (whatever that means). Omul în cauză explică că, potrivit proiecțiilor lui, 2021 va fi anul revoltelor în Romania și că 2021 va fi și primul an în care ‘vom aduce ode Zeului pentru mâncare’ (‘Și să nu se înțeleagă că Zeul ar fi vreun supermaket sau multinațională, vă fi un individ și e posibil să fie un român, un român patriot…’ – reprodus textual.)

Părerea mea e că astfel de aberații nu au ce căuta pe un post de știri, care și-a obținut licența de emisie și statutul de must-carry de la CNA. Și care mai e și finanțat de la stat prin tot felul de programe pe motiv că informează populația.

În calitate de deputat și membru al Comisiei pentru artă, cultură și media voi trimite o întrebare scrisă săptămână viitoare CNA-ului pentru a lămuri dacă licența pentru o televiziune de știri include (sau permite) astfel de emisiuni fantasmagorice.

Sunt aceste emisiuni ceea ce numim în termeni largi știri? Au vreo conexiune cu realitatea? Sau sunt niste tâmpenii care predispun apoi oamenii la gândire irațională, la teorii ale conspirației, la vulnerabilitate față de dezinformare și la alte chestiuni de acest tip?”, a scris Tenita pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *