A început vaccinarea anti COVID19 la Spitalul Militar

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Spitalul Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a început în data de 4 ianuarie 2021 faza I de vaccinare anti-COVID, conform unui comunicat remis redacției Clujul Politic.

Centrul de vaccinare organizat la sediul spitalului și-a început activitatea pe data de 04 ianuarie 2021, prin vaccinarea unui număr de optzeci și cinci de cadre medicale din spital. Centrul va funcționa zilnic, în intervalul 08.00-20.00.

Primele persoane vaccinate nu au raportat reacții adverse. Activitatea va continua și în zilele următoare, conform planificării în sistemul electronic. Estimăm că în patru zile va fi vaccinat întreg personalul care și-a dat acordul.

Este un act de responsabilitate care asigură protejarea personalului medical și capacitatea acestuia de a continua acordarea asistenței medicale pacienților COVID dar și a celor neinfectați în condiții de siguranță.

În data de 29 decembrie 2020 Centrul Regional de Depozitare a Vaccinului anti-COVID organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgența „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a primit primele 92.250 de doze de vaccin anti-COVID.  Până la această dată au fost distribuite 7935 de doze către Direcțiile de Sănătate Publică din patru județe arondate. Activitățile vor continua în perioada următoare cu distribuția către centrele de vaccinare din cele șase județe arondate, în funcție de necesitățile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *