Emil Boc promite că va exista aqua park la Cluj, dar cere timp și răbdare. „E o lucrare care se face pentru zeci de ani și nu ne putem permite să nu analizăm toate implicațiile și să nu ascultăm pe toată lumea”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, într-o intervenție telefonică în această dimineață la un post de radio local, că Clujul va avea aqua park, dar trebuie analizate toate ideile și nu se poate face acest proiect până nu avem susținerea tuturor clujenilor.

„În privința Aqua Park-ului vom avea o soluție, nu a mers nici una dintre soluțiile pe care le-am avut până acum, nu a mers nici la Sun pentru că nu a permis nici terenul, dedesub că e magistrală, deasupra că e magistrala Transelectrica. Nu a mers nici la pepinierea de la Becaș din Gheorgheni pentru că discuția din dezbaterea publică ne-a relevat că nu e cel mai potrivit loc, mai sunt două alternative pe care le studiem, am studiat în Borhanci, nu se poate face nici acolo unde se face acel hub educațional de școală – creșă – grădiniță – parc, nu se poate face nici acolo. Mai avem o locație în analiză și mai avem o locație surpriză pe care o vom analiza. Asta este situația de la Cluj și îl vom dezvolta și pe acesta, dar repet, după ce analizăm toate soluțiile. Eu puteam să mă încăpățânez și să zic că avem acolo 10 hectare în Parcul Est și nu mă interesează facem acolo, putea fi și aia o atitudine, dar nu e specifică Clujului.

Aceste lucrări nu se fac pe un an de zile că le iei ca pe o cutie de chibrite și o muți, e o lucrare care se face pentru zeci de ani și nu ne putem permite să nu analizăm toate implicațiile și să ascultăm pe toată lumea. Dacă mai mulți oameni îți spun că n-ai dreptate, nu te poți încăpățâna și să spui că numai tu ai dreptate. Eu am fost construit să ascult până iau decizia, iar după ce am ascultat pe toată lumea iau decizia și nu mă mai oprește nimeni să o implementez. Așa cum am decis să desființăm garajele, oricâte plângeri și probleme ar fi, ele se desființează în continuare. Sunt convins că e susținută de marea majoritate a clujenilor în proporție covârșitoare.

Așa și cu aqua park-ul, cât timp nu am această convingere că specialiștii pe de o parte și clujenii pe de altă parte nu susțin proiectul în proporție covârșitoare nu pot să faci lucrurile numai așa că ai tu niște ambiții megalomanice. Nu am făcut asta niciodată. Vom avea aqua park, vă asigur de asta. Pacat că nu a ieșit partea cu Băile Someșeni, dar acolo fiind proiect complet privat nu am putut să facem nimic. Noi ne-am angajat sa facem drumurile, iluminatul și tot ce înseamnă în afara proiectului, dar în interior nu s-a putut pentru că proprietarii nu s-au înțeles”, a declarat primarul Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *