Decizie CCR: creșterea pensiilor cu 40% este constituțională. Vezi cât crește deficitul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Curtea Constituțională a României a decis miercuri să respingă sesizarea Guvernului și să declare legale mai multe legi care rectifică bugetul pe anul trecut, printre care și cea care majorează pensiile cu 40%, anunță G4Media.

În urma acestei sentințe, creșterea pensiilor cu 40% va intra în vigoare, dacă nu va fi adoptată de Parlament o altă lege prin care să fie modificată cea adoptată deja.

Vechiul Parlament, controlat atunci de PSD, a făcut un ultim “cadou” următoarei guvernări, modificând OUG pentru rectificarea Legea bugetului pe 2020 în forma trimisă de Guvern, care prevedea majorări mai mici ale pensiilor.

Executivul a reclamat legea la CCR. Sesizarea CCR fusese făcută în octombrie anul trecut, vizată fiind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 – rectificarea bugetului pe 2020 și Legea pentru aprobarea OUG 136/2020 – rectificarea bugetului asigurărilor sociale pe 2020.

Legea votată de PSD și declarată constituțională de CCR nu prezintă sursele de finanțare și mărește deficitul României în 2021 cu 34,3 miliarde de lei. Banii pot fi obținuți doar din mărirea taxelor sau împrumuturi externe masive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *