PSD: „Dacă până în septembrie nu vor fi imunizați 10 milioane de români, Guvernul să demisioneze”

Politica nationala

Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliţia de guvernare să îşi asume politic obiectivul enunţat de premierul Florin Cîţu privind imunizarea a 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie, scrie AGERPRES.

Eşecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia Guvernului şi la formarea unei noi majorităţi parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia şi să relanseze economia. (…) Declaraţiile contradictorii ale decidenţilor, lipsa de transparenţă în comunicare a Guvernului, blocarea şi disfuncţionalităţile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanţarea întârziată şi insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie şi de nesiguranţă generalizată, care afectează în mod dramatic viaţa cetăţenilor şi economia naţională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate!„, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de PSD.

Social-democraţii cer şi un calendar privind încetarea restricţiilor impuse ca urmare a epidemiei de COVID-19.

Având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituţionale în contextul pandemiei, actuala putere are obligaţia politică de a-şi asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce priveşte încetarea restricţiilor odată cu creşterea nivelului de imunizare a populaţiei prin campania de vaccinare şi cu scăderea ratei de infectare”, se susţine în comunicat.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că întârzierile în livrarea vaccinului anti-COVID vor fi recuperate, firma producătoare abordând acest ritm pentru a-şi recalibra capacitatea de producţie pentru trimestrul al doilea. El a spus că, până în septembrie, se vor putea vaccina aproximativ 10.400.000 de persoane.

Exact de 20 de milioane de doze este nevoie şi vom avea aceste doze. Tocmai le-am contractat şi am şi plătit dintre ele. Şi, v-am spus, capacitatea înseamnă cam 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Deci este ţinta noastră şi ne vom ţine de ea, până în septembrie. Dar, repet, dacă până atunci apar şi alte vaccinuri şi vor fi aprobate, le vom cumpăra şi pe acelea tocmai pentru a avansa această cifră, să venim cât mai repede să vaccinăm cât mai mulţi dintre români până în septembrie”, a explicat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *