Cum vrea primarul Lucia Suciu să rezolve problema gazului în Chinteni?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Una dintre cele mai stringente probleme administrative ale comunei Chinteni este gazul metan, mulți locuitori care s-au mutat recent în localitate nu au mai putut să se branșeze la gaz. Însă primarul Lucia Suciu are pregătit un plan B pentru rezolvarea acestei situații, anume construirea unei noi stații de reglare în localitatea Beușu, cu sprijinul companiei TransGaz și cu ajutorul fondurilor de reziliență pe care România le va primi de la Comisia Europeană.

„Nu am reușit să gestionăm această problemă (n. red. cu gazul), în 2003 când am construit rețeaua de gaz metan în Chinteni, am construit-o pentru un anumit număr de imobile. Astăzi această rețea ne mai permite încă branșarea imobilelor noi, dar din păcate problema nu e la noi. Noi am rugat Prefectura să ia atitudine și să ne întâlnim cu toți factorii de decizie, TransGaz, DelGaz, EON, CPL Concordia, ultimii sunt cei care furnizează gazul în Chinteni.

Au fost făcute investiții majore de către cei de la TransGaz, iar la nivelul comunei Baciu există o stație de reglare care ar putea furniza gaz metan la Chinteni încă pentru 30.000 de imobile. Marea problemă este la DelGaz, care are conductele de la stația de reglare din Baciu până la stația de reglare din Iris, fosta fabrică de porțelan. Acele conducte sunt foarte vechi, iar pentru a furniza un debit foarte mare de gaz ar trebui schimbate, ceea ce nu se va întâmpla niciodată sau cel puțin în următorii 30 de ani. Sunt lucrări foarte mari, știm că multe tronsoane de drum sunt proaspăt asfaltate și nimeni nu va fi de acord să stricăm ce am lucrat doar pentru locuitorii din Chinteni.

Eu niciodată nu am așteptat și nu am stat cu mâna întinsă să îi rog pe colegi să se gândească ce înseamnă pentru locuitorii din Chinteni derularea anumitor proiecte.

Avem posibilitatea în acest moment să venim cu o nouă stație de reglare peste deal fie de la Aghireșu fie de la Baciu, sub supravegherea celor de la TransGaz și am luat în calcul acest proiect pentru că urmează să avem în România fondurile de reziliență. Am luat în calcul amplasarea unei stații de reglare în localitatea Beușu care să deservească toată comuna Chinteni și chiar să vină spre comunele Vultureni, Panticeu sau Recea Cristur. Aceasta este singura soluție de a veni cu o nouă stație de reglare, suntem limitrofi comunei Baciu, comunei Sânpaul și așa vom reuși să rezolvăm problema nu numai pentru noi”, a declarat Lucia Suciu la Clujul Politic LIVE!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *