Cum a rezistat primărița Lucia Suciu timp de 6 mandate în fruntea Chinteniului?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a fost invitata moderatorului Tiberiu Fărcaș la emisiunea online Clujul Politic LIVE! de luni dimineață, 1 februarie.

În cadrul emisiunii au fost dezbătute problemele administrative ale comunei de la marginea orașului Cluj-Napoca. Primarul a explicat la provocarea moderatorului cum a reușit să reziste timp de șase mandate în fruntea comunei. Aceasta a mai susținut că mai este nevoie de un recensământ al populației deoarece Chinteniul se apropie cu pași repezi de 7000 de locuitori.

„La ultimul recensământ din 2010 populația comunei era de 3165 de locuitori, iar astăzi ne apropiem cu pași repezi spre 7000 de locuitori. Firesc era ca astăzi să avem un recensământ al populației conform legislației, dar cu toată pandemia și cu toate problemele i-au determinat pe guvernanți să amâne acest recensământ.

În momentul când am preluat destinele Chinteniului în 2000 aveam o comună de grad 3 cu 1700 de locuitori, în urma recensământului din 2010 am trecut la comună de gradul 2, iar eu sunt convinsă că la următorul recensământ vom trece la comună de gradul 1. Este foarte important pentru noi și proiectele pe care le derulăm să reflectăm populația din teritoriu.

De altfel organigrama primăriei presupune un număr de posturi pentru comuna de gradul 2, iar noi în acest moment muncim pentru 7000 de locuitori, în loc de 3165″, a declarat Suciu.

Valea Chinteniului aparține de Cluj-Napoca

„Strada Oașului – Valea Chinteniului aparțin municipiului Cluj-Napoca, nu avem foarte multe proiecte în această zonă, într-adevăr avem acele proiecte pe fonduri europene, dar lipsește cu desăvârșire partea de infrastructură. Viziunea mea a fost dezvoltarea acestein infrastructuri. Noi am extins rețeaua de apă potabilă cu 80 km în comuna Chinteni. Sunt aproape o sută de kilometri de canalizare. Am introdus gazul în Chinteni când nimeni nu credea că putem realiza acest proiect”, a mai precizat primarul Chinteniului.

Cum a rezistat Lucia Suciu 6 mandate de primar?

„Cu ambiție, perseverență, sinceritate, mereu la dispoziția cetățeanului, chiar dacă cetățenii noștri nu înțeleg că primarul nu poate face totul, trebuie să respecte legislația din România, de multe ori suntem dezavantajați de acest grad 2 al comunei. Suntem dezavantajați că nu avem foarte mulți locuitori și avem o suprafață foarte mare a comunei”, a mai precizat Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *