Insistențele PNL Cluj s-au oprit la ușa lui Orban. Noul prefect UDMR validat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Biroul Executiv al PNL a validat, luni, rezultatul negocierilor din coaliţia de guvernare privind funcţiile de prefecţi, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Astfel, potrivit fostului premier, viitorul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Szilárd, din partea UDMR. Acesta va prelua funcția, în luna martie, atunci când va împlini vârsta minimă de 30 de ani.

„Astăzi în Biroul Executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută cu o singură abţinere. Nu am discutat decât chestiunile legate de principiile care au stat la baza distribuţiei poziţiilor de prefecţi, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere şi a fost validată negocierea”, a spus Orban, conform Agerpres.

„Despre prefect am de spus următorul lucru: orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul şi are obligaţia de a acţiona la nivelul judeţului în care este prefect pentru punerea în practică a programului de guvernare. Prefectul are obligaţia să acţioneze în cadrul constituţional şi legal şi indiferent din ce formaţiune politică provine un prefect trebuie să facă acelaşi lucru. Suntem într-un Guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiune politică din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite judeţe, conform ponderii care a fost stabilită. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat. Nu există absolut niciun fel de risc legat de aplicarea programului de guvernare, de acţiune în cadrul constituţional şi legal”, a precizat fostul premier.

Potrivit negocierilor din coaliţia de guvernare, PNL va avea 23 de prefecturi, respectiv: Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Amintim că, săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe le solicita premierului Florin Cîțu și liderului PNL Ludovic Orban să numească un liberal în funcția de prefect al județului Cluj. Tișe preciza că demersul său este susținut de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni și vrea schimbarea prefectului de Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.