Rareș Bogdan, mesaj pentru conducerea PNL despre situația de la Cluj: „M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu aș fi validat lista”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, le-a reamintit lui Cîțu și Orban că nu trebuie să uite promisiunile electorale.

„Ascultați vocea cetățeanului”, le-a  transmis clujeanul celor doi lideri PNL.

Rareș Bogdan a comentat conflictul dintre PNL Cluj și conducerea centrală a partidului, care a cedat postul de prefect de Cluj UDMR-ului: „M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu aș fi validat lista”, a declarat prim vicepreședintele liberal.

Rareș Bogdan a subliniat că era foarte important ca astăzi să se fi discutat despre scrisoarea înaintată de președintele Consiliului Județean, susținut de primarii din judeţul Cluj:

„Vorbim despre un oraş unde toleranţa e maximă şi unde nu vor fi probleme interetenice. Sunt voci care atacă chestiunea despre faptul că la Cluj n-a mai fost prefect maghiar din 1940, încoace. Sălajul, Aradul, Satul Mare sunt zone sensibile. Aşteptam ca azi la Biroul Executiv să se discute civilizat, calm şi această chestiune. Faptul că se ceartă (n.r. – referire la lupta dintre Orban şi Cîţu) pentru cine va fi preşedinte, mi se pare extrem de repede.

Am recomandat tuturor o carte, „Nu putem reuși decât împreună”, scrisă de Dan Pavel si Iulia Huiu. Eu le plătesc cartea celor de la Polirom şi le-o fac cadou colegilor mei din PNL, USR PLUS şi UDMR, pentru a înţelege ceva din istoria unei coaliţii care a sfârşit la 2,4%”, a transmis Rareș Bogdan.

Referitor la relația dintre Orban și Cîțu, Rareș Bogdan a precizat: „Congresul PNL va fi de abia în septembrie, octombrie. Eu ştiu că avem un guvernator BNR foarte bun. Mandatul dânsului (n.r. – Mugur Isărescu) expiră în minimum 3 ani şi jumătate de mandat şi nu se pune problema să plece. Cîţu e premier, iar tot ceea ce îi cer este să fie un premier reformist. Pentru Orban, mesajul e unul singur! Să vină cu reformele în Camera Deputaţilor şi să pregătească o lege pentru tăierea pensiilor speciale… Dar şi pentru alegeri în două tururi, pentru că sunt promisiuni electorale şi nu putem să ne batem joc”, a adăugat Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *