Emil Boc: „Ne pregătim să trecem în epoca post-mașină. Viața la oraș nu va mai fi axată pe mașină. Asta e viitorul”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi la Napoca Live că administrația locală se pregătește să treacă în epoca post-mașină, în care transportul public verde, nepoluant, electric și mijloacele alternative vor prima în fața mașinii. Aceasta este o direcție pe care toate țările o vor avea.

„Ne pregătim să trecem în epoca post-mașină, adică alternativa la mașină va avea mai mare prioritate decât mașina. Asta se va întâmpla în toate orașele mari din lume. Clujul nu va face excepție și atunci ne trebuie metode alternative, transport public performant, electric, verde, metrou, tren metropolitan, biciclete, car sharing, ride sharing, toate acestea sunt știrile viitorului, iar viitorul este aici aproape de noi

Trebuie să gândim orașul în această direcție. Viața la oraș nu va mai fi axată pe mașină. Epoca un om în mașină s-a dus demult, dar epoca post-mașină se apropie tot mai mult, iar orașul trebuie gândit în direcția asta, nu luat de la pietoni și dat la mașini, ci luat de la mașini și dat la pietoni și la spații publice deschise, reconfigurate spațiile publice pentru cât mai multe soluții dedicate pentru benzi de transport în comun, de mijloace de transport public verzi și nepoluante„, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *