Parlamentarii USR-PLUS reușesc să includă în bugetul pe 2021 proiecte vitale de infrastructură ale Clujului

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

„Bugetul de stat este unul dintre subiectele cele mai discutate zilele acestea și pe bună dreptate. Pentru 2021, bugetul va fi construit pe un deficit de 7% din PIB și trebuie să ne încadrăm în el, având totodată grijă să asigurăm premisele relansării economiei”, se arată într-un comunicat al deputatului clujean Radu Molnar din partea Alianța USR-PLUS Cluj într-un comunicat de presă.

La sfârșitul anului trecut, parlamentarii USR-PLUS au propus un număr mare de proiecte pentru a fi incluse în buget, fiind totodată conștient că nu vor fi toate incluse în varianta finală a acestuia. „Spre marea mea bucurie, pe partea de infrastructură, vor fi incluse unele dintre cele mai importante și necesare dintre ele”, a declarat Molnar.

  • Autostrada Transilvania: lucrările vor începe în forță, odată primită autorizația de construire.
  • Centura metropolitană Cluj-Napoca: după ce se obține acordul de mediu, se va organiza licitația pentru lucrările efective la aceasta.
  • Podul peste Arieș: începerea lucrărilor este iminentă, mai este nevoie doar de un aviz de la Poliția rutieră, pentru devierea traficului.
  • Modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea: acest proiect de anvergură este în faza lui finală, nu mai este necesară decât obținerea acordului de mediu. Proiectul va fi inclus în PNRR și îi vor fi alocate 1,6 miliarde de euro anul acesta, urmând să fie organizată o licitație pentru proiectare și execuție.
  • Tronsonul A3 Mărtinești: e în proiectare, avem varianta de traseu stabilită. Anul acesta se dorește demararea licitației de execuție;
  • Tronsonul Apahida – Dej: anul acesta, în primăvară, se va lansa licitația pentru studiul de fezabilitate.
  • Tronsonul Baia Mare – Dej – Bistrița – Suceava: împreună cu autoritățile locale, se vor dezbate variante de traseu, iar apoi se vor semna contractele pentru studiile de fezabilitate;

 

„Sunt proiecte de anvergură, vitale pentru județul nostru – rezolvă probleme de trafic semnalate în repetate rânduri, dar care au rămas nerezolvate. Mă bucură faptul că efortul comun al filialelor locale USR PLUS și al nostru, al parlamentarilor USR PLUS de Cluj, a dat roade. Mi-am propus să fim vocea cetățenilor în Parlament și aceste prime rezultate sunt dovada că suntem pe calea cea bună”, a mai declarat Molnar, deputat de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *