România va fi reprezentată în Consiliul Europei de o primăriță din Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul comunei clujene Tureni, Daniela Elena Mănăilă, a fost desemnată membru al Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Întâlnirile la forul European vor fi periodice, iar primarul Mănăilă face parte din comisia de monitorizare (Comisia pentru onorarea obligatiilor și angajamentelor, de către statele membre, ale Cartei Europene a autonomiei locale) – fiind responsabilă de monitorizarea aplicării Cartei europene a autonomiei locale și a Protocolului său suplimentar privind dreptul de a participa la problemele autorităților locale de către statele membre ale Consiliului Europei care au ratificat aceste instrumente juridice.

Potrivit TurdaNews, această comisie organizează vizite de monitorizare și elaborează rapoarte și recomandări privind starea democrației locale și regionale în statele membre în cauză și examinează.

De asemenea, aspecte specifice legate de democrația locală și regională. Prin dialogul politic post-monitorizare, această Comisie asigură urmărirea recomandărilor sale către statele membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *