Marcel Ciolacu își dorește pentru PSD „bun simţ şi acea întoarcere la oameni” de la Ion Iliescu

Politica nationala

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat la Sinteza Zilei de pe Antena 3 că își dorește un partid de bun simț care să se întoarcă la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu și la profesioniștii ep care i-a adus Adrian Năstase.

„Ce-mi doresc eu de la PSD?! Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi.

Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană (…).

Când stai pe o bombă socială, nu e cazul să o alimentezi. Mai ales de către un partid de talia Partidului Social Democrat. Nu trebuie să foloseşti un necaz al oamenilor, trebuie să ieşi să spui adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

În aceeași emisiune, Ciolacu a comentat situaţia protestelor din Valea Jiului, unde aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran, solicitând plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

„Este o indolenţă aproape criminală. Să ţii 70 de mineri în subteran, inflamezi întreaga Valea Jiului pentru nişte restanţe. Minerii nu revendică altceva decât munca pe care au prestat-o.

Nu doresc nici măriri de salarii, nu vor nici un fel de beneficii, sporuri, ei nu şi-au primit efectiv banii, salariile. Vorbim de 3.300 de mineri în toată Valea Jiului. Ştim că, la un moment dat, aveam şi 60.000 de mineri. Nu mai putem vorbi de o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental.

Sumele datorate către mineri sunt de 12 milioane de lei la tichete de masă, neplătite din martie anul trecut, şi de 8 milioane de lei pentru transport şi salarii restante. Vorbim de 20 de milioane de lei.

Există la dispoziţia primului ministru fondul de rezervă. Nu deblochezi aceşti 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai 2 miliarde de lei din fondul de rezervă numai la administraţiile PNL, acest lucru s-a făcut într-o noapte. Eu nu înţeleg. Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri.

Sunt îndreptăţiţi oamenii să iasă şi să întrebe. Nu sunt nişte sume pe care statul român să nu şi le permită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a comentat și prezența Dianei Șoșoacă în Valea Jiului, considerând că aceasta este un “politician abil”, care s-a folosit de o oportunitate.

”Doamna Şoşoacă este un politician abil care a folosit o oportunitate. Nu acesta este rostul PSD. Suntem cel mai mare partid din România. Rostul PSD este să meargă cu soluţii”, a spus liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *