Cine va fi candidatul USR-PLUS la prezidențialele din 2024?

Politica nationala

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna afirmă că decizia privind candidatul la viitoarele alegeri prezidenţiale va fi luată de către partid peste doi sau trei ani.

Declaraţia sa vine după ce celălalt co-preşedinte al alianţei, Dacian Cioloş, a afirmat într-un interviu că vizează o candidatură la preşedinţia României. (…) nu a fost o surpriză şi e perfect legitim să aibă această aşteptare. Oricine poate, orice coleg, şi Dacian Cioloş şi ceilalţi colegi pot să îşi dorească o candidatură. Aşa funcţionează USR-PLUS: venim democratic în faţa colegilor, prezentăm program, cel mai susţinut va beneficia de susţinerea partidului”, explică Barna, potrivit news.ro.

„Decizia partidului nu este pentru nimeni, pentru că vom decide peste doi ani, sau o să fie la un moment dat decizia pe cine va susţine partidul”, a precizat Dan Barna, marţi seară, într-o emisiune la Digi 24, întrebat cu privire la declaraţia lui Dacian Cioloş privind o eventuală candidatură la prezidenţiale. 
 
Vicepremierul a adăugat că ştia despre intenţia colegului său de alianţă. „Bineînţeles, adică discutăm, nu a fost o surpriză şi e perfect legitim să aibă această aşteptare. Oricine poate, orice coleg, şi Dacian Cioloş şi ceilalţi colegi pot să îşi dorească o candidatură. Aşa funcţionează USR-PLUS: venim democratic în faţa colegilor, prezentăm program, cel mai susţinut va beneficia de susţinerea partidului. E logic, e firesc.

Acum miza pentru noi, şi pentru mine, şi pentru Dacian, şi pentru echipa din jurul nostru este ca această guvernare să aibă succes, să dovedim că ceea ce USR-PLUS a spus în opoziţie devine realitate prin act executiv în Guvern şi în momentul acesta, asta să fie problema, care e candidatul USR-PLUS”, a adăugat Dan Barna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *