Castelul Banffy din Răscruci va fi reabilitat pe fonduri europene

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Cluj a semnat marți, 2 martie 2021, contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci.

Lucrările de restaurare și conservare a Castelului Banffy, în valoare de 27.670.836 RON fără TVA, au un termen de finalizare de maxim de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al investiției, 19.526.036 lei reprezintă suma lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea destinației castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

În final, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *