Boc, despre numirea noului prefect UDMR la Cluj: „Sper să respecte legile și toate simbolurile naționale”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a declarat și el nemulțumit de faptul că liderii PNL au decis numirea unui prefect de la UDMR în fruntea județului Cluj și s-a declarat dezamăgit într-o intervenție telefonică în această dimineață la Napoca Live.

Edilul a declarat că organizația PNL Cluj a fost umilită pentru rezultatele foarte bune avute la toate alegerile și își dorește ca noul prefect UDMR să respecte în integralitate toate legile și simbolurile naționale. Acesta va conlucra instituțional cu noul prefect, cum de altfel a făcut-o cu toți prefecții care au fost de la alte partide.

„Răsucești cuțitul în rană și cumva mai și pui sare pe rană. Sunt fără cuvinte, nu mai am ce zice. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația Cluj. E am fost președinte la acest partid 7 ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost umilit, ca de altfel ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid. Iar Clujul că le place unora, că nu le place a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a partidului la toate alegerile.

Organizația care aduce cele mai multe voturi este umilită. E o palmă dată tuturor colegilor din PNL Cluj care au muncit cu bună credință, ne-am străduit să ne facem datoria la toate tipurile de alegeri, iar conducerea centrală a partidului ne-a sfidat. Asta este în politică, câteodată doare și așa cum am spus-o într-o emisiune anterioară, s-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj.

Asta este vocea unanimă a tuturor colegilor, nemulțumirea este generală față de această sfidare a performanței politice a organizației PNL Cluj. Este cruda realitate pe care o trăim. Pe mine acum mă interesează respectarea în integralitate a legii de către noul prefect și respectarea tuturor simbolurilor naționale. Nu am de gând să tolerez nici cel mai mic pas greșit.

Eu am conlucrat cu toți prefecții cu care am fost, am schimbat și eu vreo 10-12 prefect de când sunt primar, am colaborat instituțional. Între prefect și primar nu există relații de subordonare, ci de colaborare. Am colaborat cu toți reprezentanții autorităților statului, că au fost de la PSD, UDMR, nu am avut o problemă să colaborez în interes public pentru rezolvarea problemelor orașului. De asta Clujul este unde este pentru că am cultivat acest climat de colaborare în care nu ego contează, ci eco, adică această capacitate de a lucra împreună, de a ne respecta și de a clădi o comunitate puternică. Și voi face tot ce îmi stă în putință că acest oraș să nu își piardă această dimensiune de ecosistem și dimensiunea europeană”, a declarat Boc, dezamagit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *