Györke Zoltán, fost subprefect: „Aștept ca premierul să îmi răspundă la solicitarea de a deveni secretar general al Prefecturii”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Noul prefect și unul din noii subprefecți ai Clujului au fost azi numiți oficial în funcții, Tașnadi Szilard (UDMR), respectiv Camelia Sălcudean (PLUS). Alături de ei continuă în funcția de subprefect Irina Munteanu (PNL).

Reporterul Clujul Politic a discutat cu Györke Zoltán, fostul subprefect, care a fost schimbat în urma deciziei Guvernului ca prefecții și subprefecții să fie demnitari, aducă oameni politici, membri de partid. Adică politizare.

Eu sunt acum inspector guvernamental. Ca înalt funcționar public, am solicitat premierului Florin Cîțu să mă numească secretar general al Prefecturii. Nu văd motive să mă refuze. În această calitate voi verifica validitatea actelor emise de prefectură”, ne-a spus Györke Zoltán.

El nu a participat astăzi la ceremonia de instalare a noilor prefecți și subprefecți.

Reamintim că Györke Zoltán a câștigat de două ori în instanță funcția de subprefect, după ce a fost schimbat ilegal.

Acesta are 50 de ani, este licențiat în matematică și administrație publică, doctorat în administrație publică. În 2008 a ocupat prin concurs funcția publică de subprefect al județului Cluj, după un stagiu de specializare la Institutul Național de Administrație Publică. Este înalt funcționar public. 

Un interviu amplu cu fostul subprefect Zoltan Gyorke prin care explică cum funcționează sistemul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *