Se rupe alianța PNL-UDMR la Cluj? Deputatul Csoma Botond, luat prin surprindere și dezamăgit de reacția liberalilor: „Nu am crezut că se va ajunge la un asemenea conflict. În 2021 avem un asemenea discurs?”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele UDMR Cluj, deputatul clujean Csoma Botond, a declarat în această seară la emisiunea Servus Cluj că a fost luat prin surprindere că s-a ajuns la o tensiune între PNL și UDMR pe tema noului prefect al județului Cluj, în condițiile în care cele două formațiuni politice au o alianță de tradiție aici.

Botond a ieșit public și s-a declarat extrem de dezamăgit de discursul lui Alin Tișe, dar și a lui Emil Boc, fiind șocat că „în 2021 mai poate exista un asemenea discurs”.

„Avem o alianță veche la Cluj. Nu am crezut că se va ajunge la un asemenea conflict și că va fi o situație tensionată pentru simplul fapt că a fost numit un prefect de la UDMR. Sincer vă spun am fost frapat de această tensiune care s-a creat, nu m-am gândit că vom ajunge la o asemenea situație. Eu am o experiență politică destul de mare, dar vă spun sincer că nu m-am așteptat la această situație.

Nu m-am așteptat nici la aceste poziții publice care au apărut pe marginea acestui subiect, m-au luat prin surprindere. La început nu am luat poziție pentru că președintele Consiliului Județean Cluj a mai făcut afirmații și acum câteva săptămâni, deci nu a fost prima reacție ieri pe care a avut-o. Am văzut că este un conflict intern în PNL, între organizația județeană și conducerea centrală și m-am gândit că fiind o chestiune de bucătărie internă la PNL nu am de ce să ies eu pe marginea acestui subiect și să formulez o poziție publică. Dar lucrurile încet încet au luat o altă turnură și au trecut într-un alt registru. Unii au spus că trebuie să îi apere pe ardeleni, alții au spus că prefectul UDMR de etnie maghiară nu va respecta simbolurile naționale. Primarul a făcut această afirmație. Și că el nu va accepta niciun derapaj. Nu am înțeles această poziție din partea dânsului.

Totuși domnul Tasnadi Szilard este avocat, unul bun, prefectul are atribuții de respectarea legalității administrativă, iar nu am înțeles această poziție publică. Ce a crezut domnul primar, cu ce intenții vine domnul Tasnadi Szilard la Prefectură? Eu am fost foarte dezamăgit, vă spun foarte sincer, noi avem o relație veche și cu domnul Boc și cu domnul Alin Tișe, ne cunoaștem de multă vreme, nu m-am așteptat la o asemenea poziție publică din partea lor, nici de la domnul Alin Tișe care a spus că trebuie să îi apere pe ardeleni, de cine, de un prefect de etnie maghiară? În 2021 ajungem la un asemenea discurs?! Sau nici din partea domnului primar nu am înțeles de ce există această suspiciune în privința unui prefect de etnie maghiară că n-ar respecta simbolurile naționale, nu am înțeles. Pe mine m-a frapat”, a declarat Botond, revoltat, la emisiunea Servus Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *