Oana Murariu, deputat USR-PLUS, despre războiul dintre PNL și UDMR la Cluj: „Sunt de partea unui echilibru între diferitele instituții ale statului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul clujean Oana Murariu din partea Alianței USR-PLUS Cluj a declarat în contextul războiului dintre PNL și UDMR la Cluj pentru funcția de prefect că trebuie să existe un echilibru în instituțiile statului, care să asigure respectarea legalității deciziilor în intereseul cetățenilor.

„Din punctul nostru de vedere trebuie să primeze interesul cetățeanului. În actuala decizie, practic un prefect UDMR, în condițiile în care avem un consiliu local și județean majoritar PNL, trebuie să privim care este rolul prefectului. Acesta este reprezentantul guvernului în teritoriu, care are rolul de a supraveghea anumite acte administrative emise de autoritățile publice locale, este benefic pentru cetățeni să nu există aceeași culoare politică în aceste decizii, tocmai pentru o supraveghere atentă, diligentă.

Eu sunt de partea unui echilibru între diferitele instituții ale statului, care asigură tocmai respectarea legalității în interesul cetățenilor, în această formulă cu un prefect de o altă culoare politică decât majoritatea din Consiliul Local și Consiliul Județean. Mie ca și cetățean îmi conferă un grad mai mare de încredere că lucrurile vor evolua pozitiv în județul Cluj. Poziția USR-PLUS este tocmai aceea de a respecta legea și de a avea cât mai multe garanții în acest sens.

Noi urăm succes în activitate noului prefect și ne bucurăm că acest sistem de check & balances este mai bine asigurat în acest fel”, a declarat deputatul Murariu în emisiunea Servus Cluj.

1 thought on “Oana Murariu, deputat USR-PLUS, despre războiul dintre PNL și UDMR la Cluj: „Sunt de partea unui echilibru între diferitele instituții ale statului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *