5 ani de la Legea anti-fumat, inițiată de clujeanca Aurelia Cristea

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

 Legea anti-fumat, inițiată de deputatul PSD, Aurelia Cristea a împlinit cinci ani de la intrarea în vigoare a acestei inițiative legislative.

„Azi se împlinesc 5 ani de la adoptarea legii anti-fumat, care a interzis fumatul în spații publice închise. 5 ani de când cafeaua în oraș nu mai are gust de fum, 5 ani de când mesele la restaurant nu mai au aromă de țigări, 5 ani de când nu se mai fumează în birouri sau alte spații închise. 5 ani în care am câștigat 2 milioane de minute de aer curat și 31 milioane de respirații fără fum”, au anunțat reperzentanții paginii de Facebook 2035 fără tutun.

Aurelia Cristea a completat: „5 ani. Lucrurile bune dăinuie. Să avem grijă de sanatatea noastra”, a rememorat politicianul pe profilul de facebook.

Cristea a dorit sa candideze la alegerile locale din vara lui 2016, a fost nominalizată, si-a prezentat echipa de potențiali  consilieri locali iar la putin timp după PSD  i-a retras inexplicabil sprijinul si a sustinut un om de afaceri care a pierdut net batalia cu contracandidatul de atunci, Emil Boc.

Reamintim că pe 17 martie 2016 a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spaţiile închise. Concret, Legea nr. 15 din 2016 interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

De asemenea, legea interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.

Conform Legii nr. 15 din 2016, persoanele juridice care încalcă legea antifumat sunt sancţionate cu amendă de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă de 10.000 lei și cu suspendarea activității la a doua abatere. Săvârșirea unei noi contravenții la această lege se sancționează cu amendă de 15.000 lei și cu închiderea unității, potrivit legii antifumat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *