Va fi carantinat Cluj-Napoca? Rata de infectare pe municipiu este de 4,92

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Municipiul Cluj-Napoca se află la o rată de infectare de 4,92 la mia de locuitori, iar dacă va mai crește, orașul riscă să fie carantinat.

Într-o intervenție la emisiunea Servus Cluj, viceprimarul Dan Tarcea speră că acest lucru să nu fie nevoie și să revenim pe platou.

„În acest moment pe municipiul Cluj-Napoca suntem la o rată de infectare de 4,92 la mie, o creștere față de perioadele anterioare, sper să intrăm pe un platou și să ne revenim, astfel încât să nu fie necesară închiderea școlii sau carantinarea orașului. Noi ținem foarte mult ca orașul să nu fie carantinat, astfel încât să mai fie și alte activități care să nu fie oprite și să meargă înainte.

Pentru că la carantinarea orașului discutăm și de închiderea coaforurilor sau a altor tipuri de magazine și nu ar fi în regulă pentru că oamenii trebuie să aibă din ce să trăiască, astfel că trebuie să avem grijă să nu se întâmple”, a declarat Dan Tarcea la emisiunea Servus Cluj.

Cum decurge vaccinarea la Cluj-Napoca?

„Situația această cu vaccinarea nu este numai una localăs sau națională, ci este una internațională, peste tot, toate țările din Uniunea Europeană au această problemă, că sunt insuficiente doze de vaccin ca să fie vaccinată toată populația. Cred că doar Israelul este campion în această direcție, care a reușit să vaccineze peste 50% din populația țării.

Până în acest moment în județul Cluj sunt undeva la 115.000 de persoane care sunt vaccinate din categoria 1 și 2, undeva la vreo 45.000 din categoria I și diferența din categoria II. Din datele pe care le-am primit de la doamna subprefect Irina Munteanu urmează să vină și alte doze de vaccin în județul Cluj, atât de la AstraZeneca, Pfizer și Moderna. Urmează să fie deschise și alte centre în oraș, șase la număr, astfel încât fiecare clujean să aibă posibilitatea să fie vaccinat, cu așteptarea de rigoare să avem o rată de vaccinare de 60-70% pentru că abia atunci se vor simți cu adevărat efectele vaccinului.

Noi suntem pregătiți, fluxurile sunt funcționale, totul depinde de număr de doze de vaccin care vor ajunge la Cluj. Urmează un lot de vreo 200.000 de doze Pfizer care să ajungă la Cluj, din 15 aprilie va fi un al patrulea vaccin, Johnson&Johnson. Cred că în perioada următoare vom intra într-o vaccinare accelerată și cred că vom reuși să trecem cu bine peste acest moment”, a mai precizat Tarcea.

Situație epidemiologică la Cluj – 17 martie 2021

La nivelul județului Cluj, rata incidenței este de 3,93 la mie, iar în ultimele 24 de ore 296 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintr-un număr total de 1860 de teste din care 1008 diagnostic grupe de risc, 386 teste efectuate la cerere și 466 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 414.649 de teste, la nivelul județului Cluj;

În acest moment 70 persoane sunt internate în ATI la Cluj, numărul total al persoanelor vindecate și externate a ajuns 2.081 din care 1.619 din județul Cluj;

Total decedați 573 din care 386 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 674 de pacienți, din care 629 din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *