Ioan Hosu, profesor de comunicare: „Unele revendicări ale AUR au legitimitate”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Are Partidul AUR legitimitate să conteste starea de alertă din pandemie, continuată de coaliția PNL-USRPLUS-UDRMR, de dreapta,  după ce ea a fost instituită din motive sanitare de guvernul monocolor PNL?

Ioan Hosu, decan și profesor de comunicare la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), crede că da, într-o declarația oferită ediției tipărite a cotidianului Făclia de Cluj.

”Dacă ne uităm la marile orașe  europene, există manifestări similare. Cred că e vorba de grupuri care în continuare rămân sceptice la ceea ce înseamnă Covid-19 și, mai mult, există un grad mare de saturație…există un număr mare de cazuri în continuare,  cred că soluția este, într-adevăr, vaccinarea…..Prin aceste proteste, AUR nu face altceva decât să capitalizeze nemulțumiri în rândul unui public pe care îl reprezintă, o masă critică, ostilă oricăror măsuri. În unele cazuri, unele revendicări sunt legitime, de exemplu în localități în care nu avem nivel de infectare ridicat, se preferă în continuare formule din acestea-închideri, restricții. Mai degrabă trebuie judecat în contexte locale, fără măsuri generale”, a explicat profesorul de comunicare Ioan Hosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *