Vasile Dîncu, după o întâlnire cu specialiști în agricultură: „În doar două ore, acești oameni mi-au arătat o adevărată prăpastie, o crevasă în mijlocul grădinii Maicii Domnului”

Politica nationala Slider

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dîncu, preşedinte al Consiliului Naţional al acestei formațiuni, a participat la o întâlnire cu agricultorii, patronatele și sindicatele din domeniu. Parlamentarul clujean scrie pe digi24.ro, că după cele două ore de dezbateri și discuții, a rămas „cu un fel de perplexitate amestecată cu amărăciune”.

În doar două ore, cu răbdare și cu o seninătate mioritică, acești oameni mi-au arătat o adevărată prăpastie, o crevasă în mijlocul grădinii Maicii Domnului. Erau toți oameni cu o mare experiență în agricultură, decenți, cu discurs impecabil (incomparabil cu cel al majorității cuvântătorilor din politică), nu cereau nimic imposibil, nici măcar nu se plângeau – Vasile Dîncu.

Liderul PSD Cluj deplânge starea actuală a agriculturii românești și acuză actualul guvern care „a scris din birou un PNRR în care verdele agriculturii are o importanță destul de mică, negândind în  niciun fel reziliența alimentară pentru viitor”. 

În doar două ore am avut reprezentat un desen al sinuciderii colective în viitor pentru o țară care încă are aproape jumătate din populație la sat, dar în care contribuția la PIB a agriculturii este, în mod normal, de numai 4-5% și doar în ani excepționali depășește 10% – Vasile Dîncu.

Cu toate acestea, profesorul Dîncu se ferește să aducă aminte că în cei 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, PSD (în formele sale FDSN, FSN, PDSR) a fost aproximativ 20 de ani la Putere. Asta înseamnă că a avut în portofoliu și Agricultura. Și dacă acest domeniu este la pământ, deși avem „un potențial natural extraordinar”, asta se datorează, în mare parte, și liderilor social-democrați, PSD-ului.

Citește toată opinia senatorului PSD,  Vasile Dîncu,  despre agricultura românească și viitorul ei, AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *