Cum se circulă de Paștele Catolic din acest an? Credincioșii vor putea participa la slujbă până la o anumită oră, păstrând măsurile de siguranță

Comunicate Slider

Circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20,00 – 2,00 pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, citat de agenția Agerpres.

În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase„, a declarat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Ea a adăugat că accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunări sau procesiuni religioase se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane. Preoții trebuie să facă și un triaj observațional, iar cei care au simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) vor fi trimiși acasă. 

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Slujbele încep în aproape toate bisericile din țară după ora 19.00, dar până atunci credincioșii petrec în tăcere „Sâmbăta Sfântă” , meditând la pătimirea și moartea lui Iisus Hristos.

 

1 thought on “Cum se circulă de Paștele Catolic din acest an? Credincioșii vor putea participa la slujbă până la o anumită oră, păstrând măsurile de siguranță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *