Cîţu: Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern asupra campaniei de vaccinare îi facem pe oameni să se vaccineze

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Premierul Florin Cîţu consideră că afirmaţii ale fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu în legătură cu campania de vaccinare îi ajută pe cei care neagă beneficiile imunizării. „Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern asupra campaniei de vaccinare îi facem pe oameni să se vaccineze”, afirmă Cîţu, făcând apel la implicarea tuturor actorilor economici pentru ca România să aibă o campanie de vaccinare care să fie „un succes”.

„Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern asupra campaniei de vaccinare îi facem pe oameni să se vaccineze. Din contră. Cu toţii trebuie să susţinem campania de vaccinare, chiar dacă nu ne convine că nu este în directa noastră subordonare şi aşa mai departe. Până la urmă campania de vaccinare ne ajută pe toţi. Toţi din Guvern ne dorim ca această campanie de vaccinare să fie un succes. În afară de câteva persoane din Parlamentul României, sau o grupare politică, în rest toţi vrem campanie de vaccinare de succes, de aceea nu înţeleg astfel de comentarii. Nu înţeleg să pui sub semnul întrebării o campanie de vaccinare pe care ar trebui să o susţinem cu toţii, indiferent de partidul politic din care facem parte, mai ales când eşti membru al Guvernului sau fost ministru al Sănătăţii”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24. 

În opinia sa, criticile aduse de Vlad Voiculescu „ajută” opoziţia politică şi îi sprijină pe negaţionişti.
 
„Îi ajută pe cei de la PSD, îi ajută pe cei care neagă beneficiile campaniei de vaccinare, îi ajută pe cei care sunt întotdeauna împotriva campaniei de vaccinare, dar pe noi nu ne ajută şi de aceea nu înţeleg aceste comentarii venite de la un membru al unui partid care este la guvernare totuşi. Asta este cea mai mare problemă: încrederea, pentru că astfel de comentarii distrug încrederea cetăţenilor în sistemul de sănătate, în instituţiile statului, şi aici avem o problemă foarte mare”, a explicat Cîţu. 
 
El a arătat că este nevoie de implicarea tuturor pentru susţinerea campaniei de vaccinare. 
 
„Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Eu cred că implicarea tuturor actorilor din economie, pentru că vrem să revenim la normalitate, va ajuta foarte mult această campanie de vaccinare. Până la urmă, depinde doar de noi. Guvernul va face tot ce poate, dar Guvernul nu este cel mai bun administrator al resurselor din economie. Şi este bizar să vii să ceri de la Guvern, când de fiecare dată spui să te lase Guvernul în pace. Ceea ce am făcut eu a fost să pun la dispoziţie dozele de vaccin. (…) Toate resursele le-am pus, sunt din partea Guvernului, dar trebuie şi din partea cealaltă, trebuie să vrem cu toţii să revenim la normalitate şi dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să ne vaccinăm, nu există alte căi”, a adăugat primul ministru. 
 
Premierul a anunţat că a discutat cu autorităţile locale din PNL pentru ca acestea să disemineze în teritoriu informaţiile legate de beneficiile vaccinării, el precizând că la sat în special este nevoie de implicarea primarilor şi a preoţilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *