Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, discuții la Cluj cu Alin Tișe despre Spitalului Pediatric Monobloc

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a avut astăzi o vizită de lucru la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu liderii Consiliului Județean, președintele Alin Tișe și vicepreședintele Vákár István.

În cadrul întâlnirii au fost analizate principalele proiecte de dezvoltare aflate în implementare la nivelul instituției. În acest context, o atenție aparte a fost acordată proiectului de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. A fost, astfel, solicitat sprijinul Ministerului pentru derularea în bune condiții a proiectului, inclusiv în ceea ce privește obținerea de fonduri pentru materializarea acestei investiții de importanță regională.

Tot în cadrul întâlnirii a fost abordată și situația determinată de pandemia de COVID-19, inclusiv stadiul proiectelor cu finanțare europeană menite să asigure gestionarea optimă a crizei sanitare.

Astfel, o solicitare extrem de importantă din partea conducerii Consiliului Județean a fost aceea de majorare a sumelor alocate pentru aceste investiții, având în vedere faptul că forul administrativ județean a câștigat și implementează mai multe proiecte cu finanțare europeană cu acest scop, atât pentru spitalele din subordine cât și pentru cele aflate sub autoritatea altor entități locale sau centrale.

Nu în ultimul rând, tot din dorința de a veni în sprijinul comunităților clujene, în special al cetățenilor din mediul rural, un alt subiect abordat a vizat analizarea stadiului derulării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară precum și identificarea modalităților concrete prin care se poate asigura optimizarea funcționării acestuia în vederea cadastrării gratuite cât mai rapide a terenurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *