Doctor în Politologie, despre amenințările cu moartea ale unui membru AUR: „Acest partid se află în siajul mișcării legionare”

Politica nationala Slider

Sergiu Mișcoiu, profesor la UBB Cluj și doctor în politologie, a reacționat la scandalul iscat de Cezar Victor Năstasemembru al Alianței pentru Uniunea Românilor (AUR), partid parlamentar, care în luna februarie2021 a publicat o listă cu „trădătorii de patrie” ce ar trebui executați dacă ar fi reintrodusă pedeapsa capitală în România.

Mișcoiu apare pe lista celor considerati de Cezar Victor Năstase ”trădători de patrie„!

Pentru clujulpolitic.ro, Sergiu Mișcoiu a declarat că astfel de ieșiri ar trebui pedepsite conform legii.

Amenințările cu moartea reprezintă încă o dovadă a faptului că acest partid se află în siajul mișcării legionare, nu doar din punct de vedere ideologic, ci și în ceea ce privește metodele utilizate. Nu există nimic compatibil între acest comportament și valorile democratice. Xenofobia, antisemitismul și incitarea la ură și violență proferate de agitatorii afiliați acestei organizații ar trebui să fie pedepsite conform legii. Din păcate, democrația poate ajunge cu ușurință victima propriei sale incapacități de a se apără de inamicii săi. Trebuie să ne amintim însă că doar intoleranța față de intoleranți este condiția de posibilitate a toleranței”, a explicat, pentru clujulpolitic.ro, profesorul de la UBB Cluj Napoca.

Sergiu Mișcoiu este profesor la Facultatea de Studii Europene a UBB Cluj, doctor în politologie și directorul Centrului pentru Cooperare Internațională a UBB. Sergiu Mișcoiu a mai studiat Științele Politice la Universitatea Paris-Est.  

Citește și acest text: Șeful USR Cluj-Napoca, Iakob Attila, și trei intelectuali clujeni, puși de un membru AUR pe o listă de ”trădători de țară” și amenințați cu moartea!

1 thought on “Doctor în Politologie, despre amenințările cu moartea ale unui membru AUR: „Acest partid se află în siajul mișcării legionare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *