Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate: Scoatem restricţiile şi redeschiderem economia treptat

Sanatate Slider

Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie a transmis, miercuri, la finalul celei de-a doua şedinţe, că eliminarea restricţiilor şi redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcţie de avansarea campaniei de vaccinare. Propunerile concrete de măsuri vor fi discutate, începând de joi, în grupuri de lucru pe domenii, respectiv economie, sănătate, muncă şi protecţie socială, transporturi şi infrastructură, educaţie şi cercetare, tineret şi sport, respectiv, cultură.

”Cea de-a doua reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, a evidenţiat necesitatea adaptării măsurilor de relaxare treptată în funcţie de specificul fiecărui domeniu de activitate. În paralel, Guvernul va extinde campania de vaccinare, pentru a facilita accesul cât mai multor cetăţeni la imunizare. Reprezentanţii asociaţiilor şi organizaţiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfăşurate în condiţii de siguranţă sanitară. Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor şi-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot”, a transmis, miercuri seară, Guvernul.

Potrivit sursei citate, s-a discutat, de asemenea, despre pregătirea redeschiderii treptate a sectorului ospitalităţii, pe măsură ce avansează campania de vaccinare.

”Eliminarea restricţiilor şi redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcţie de creşterea gradului de imunizare a populaţiei. Campania de informare privind vaccinarea va fi şi ea adaptată fiecărui sector vizat de măsurile de relaxare. Propunerile vor fi analizate începând de mâine în grupuri tehnice de lucru pe domenii, în care reprezentanţii ministerelor şi instituţiilor abilitate se vor pune de acord asupra propunerilor specifice de măsuri. Acestea vor fi ulterior prezentate spre aprobare în cadrul Comitetului interministerial”, a mai transmis Executivul.
 
Astfel, grupurile de lucru vor avea în analiză propunerile venite în domeniile economie, sănătate, muncă şi protecţie socială, transporturi şi infrastructură, educaţie şi cercetare, tineret şi sport, respectiv, cultură.

”Campania de vaccinare merge bine în acest moment, există suficiente doze de vaccin pentru a ne atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie, astfel încât rata de imunizare să ne permită revenirea treptată la normalitate”, a declarat Secretarul General al Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, care a prezidat reuniunea de astăzi a Comitetului Interministerial, în calitate de vicepreşedinte.

”Este nevoie să venim cu propuneri de măsuri concrete într-un timp cât mai scurt şi să avem un mod de lucru eficient. Secretariatului General al Guvernului se va implica total”, a declarat, la rândul său, Mircea Abrudean, Secretar General Adjunct al Guvernului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor implicate în gestionarea situaţiei pandemice, precum şi ai autorităţilor locale, sectoarelor turismului, culturii şi organizării de evenimente. Aceştia au subliniat că susţin campania de vaccinare împotriva COVID-19 ca soluţie certă pentru revenirea treptată a României la normalitate în condiţii de siguranţă sanitară pentru toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *