Orban: „Costel Alexe şi Mihai Chirica vor fi suspendați din toate funcţiile deţinute în partid”

Politica nationala Slider

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță că cei doi lideri liberali ieșeni Costel Alexe şi Mihai Chirica, urmăriți penal pentru fapte de corupție și înșelăciune, vor fi suspendați oficial din toate funcțiile politice ale partidului, în cadrul primei ședințe a Biroului Politic Național, scrie siteul generalist g4media.ro

„Vom lua act în prima şedinţă în Biroul Politic de suspendarea din toate funcţiile din partid până la finalizarea procesului. PNL a fost întotdeauna un partid care a ţinut la criteriul integrităţii, a susţinut justiţia, sigur, respectând şi principiul nevinovăţiei, pentru că doar o instanţă poate să hotărască dacă cineva este vinovat. Trebuie să fac precizarea despre domnul Costel Alexe că abia astăzi s-a anunţat începerea efectivă a urmăririi penale şi statutul de inculpat. Până acum domnul Alexe a avut statutul de suspect, din cauza asta nu s-a luat nicio decizie legată de el”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Și primarul din Iași, Mihai Chirica, a anunţat că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Chirica a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.

„Domnul Chirica se suspendă din funcţia de conducere, din funcţia pe care o avea de preşedinte al organizaţiei municipale. Vom face alegeri în toate organizaţiile, odată cu demararea procedurilor de congres”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *