Primarul Boc susține că taximetriștii au „undă verde” de a circula pe banda dedicată transportului în comun doar pe Titulescu, dar legea îl contrazice

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că taximetriștii vor putea circula pe banda dedicată transportului în comun doar de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

„Comisia de circulație a stabilit numai pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Rămâne de văzut, dacă comisia va stabili să se circule și pe celelalte benzi dedicate”, a declarat Boc la un post local de radio.

În replică, taximetriștii clujeni reuniți în Asociația Taximetriștilor Cluj îl contrazic pe edil.

„Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni, organe de aplicare a legii: Prin prezenta dorim să vă informăm că: În conformitate cu prevederile articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căruia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora „ care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului „specialia generalibus derogant”, și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!

De asemenea, legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe liber sau ocupat la acel moment. În concluzie, vă rugăm să aveți decența de a nu perturba liniștea urbei noastre prin claxoane inutile, sesizați organele competente în cazul în care observați colegi care nu se supun acestor norme legale!”, a transmis Asociația Taximetristilor Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *