La Cluj s-a lansat mișcarea civico-politică de centru stânga Demos

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În această săptămână, miercuri, 27 septembrie, la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, s-a marcat lansarea unei noi mișcări civico-politice denumită DEMOS, formațiune de centru-stânga.

Au luat parte la Cluj și inițiatorii ei de la București, activiștii Claudiu Crăciun, Andreea Petruț, Oana Băluță, Mihai Burcea, Dan Bărbulescu și alții.

La dezbaterea pe marginea programului DEMOS au participat din Cluj universitarul Claudiu Turcuș, care face parte din Demos, activiști renumiți cum ar fi Dumitru Vîlcu, Mihai Goțiu, Eniko Vincze, Mădălina Mocan, sociologul Călin Goina, Adrian Dohotaru care e și la USR și la… Demos plus alți activiști sau antreprenori, chiar o serie de invitați străini.

„Acest program asumă valori și direcții care ne-au adus împreună și pe care le vom promova în spațiul public.

Vorbim despre reducerea sărăciei, inegalităților și privilegiilor, alternative la economia bazată pe extracția de resurse, mână de lucru ieftină, dumping social și de mediu, despre calitatea vieții, acces la educație și sănătate, despre combaterea capturii statului, politici de gen și protejarea biodiversității, apei și aerului.

Este însă un document în construcție, unul pe care sperăm să îl îmbunătățim cu ajutorul vostru. Urmează întâlniri și dezbateri peste tot în țară. Ideile, comentariile și criticile constructive sunt binevenite”, au anunțat inițiatorii mișcării politice „Demos”.

Programul Demos poate fi consultat AICI.

Câteva fotografii de la lansarea programului DEMOS la Cluj:

demos-cluj-dezbatere-cluj

demos-cluj2

demos-cluj

De urmărit pagina oficială de Facebook DEMOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *