Nou birou al UE, inaugurat la Cluj, de Ziua Europei, 9 Mai

Slider Special

La 9 Mai 2021, la Cluj sărbătorim ziua Europei cu o noutate! Europe Direct Cluj, noul birou local al Uniunii Europene, parte a rețelei Europe Direct care funcționează în toate statele membre sub coordonarea Comisiei Europene, își deschide oficial porțile, la sediul organizației sale gazdă, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN).

Europe Direct Cluj este un centru de informare unde fiecare cetățean interesat poate să apeleze pentru a întâlni un expert pe probleme europene, pentru a pune întrebări despre UE, pentru a discuta despre viitorul UE cu alți cetățeni europeni și pentru a găsi referințe pentru alte surse de informații și rețele. Europe Direct Cluj va organiza activități cum ar fi dezbateri locale cu toate părțile interesate, crearea de parteneriate locale, inclusiv cu presa sau școlile și va susține instituțiile europene pentru o mai bună înțelegere a  specificităților, preocupărilor și opiniei publice din Zona Metropolitană Cluj. Adresa la care funcționează Europe Direct Cluj este str. Virgil Fulicea nr. 1, ap. 1

 

Pe scurt, scopul Europe Direct Cluj este de a face Europa mai accesibilă clujenilor, dar și de a dezbate împreuna cu ei despre Uniunea Europeană și politicile sale, priorități și viitor. În această perioadă Europe Direct Cluj, ca de altfel toate centrele Europe Direct din UE, este preocupat de Conferința privind viitorul Europei, un exercițiu democratic paneuropean major, primul de acest tip! Pe https://futureu.europa.eu/  platforma digitală multilingvă interactivă, cetățenii și părțile interesate pot să își prezinte ideile lor privind viitorul Europei.

Mai multe personalități au fost invitate să transmită mesaje prilejuite de ziua Europei și deschiderea Europe Direct Cluj, mesaje care, alături de alocuțiunile dnei Lia Valendorfean, manager Europe Direct Cluj și dnei Nicoleta Chiș-Racolța, director executiv CVCN dar și de vizitarea centrului și alte surprize, vor fi incluse în programul pentru presă.

Toate măsurile impuse de pandemia Covid19 vor fi respectate.

La 19 aprilie 2021, cele trei instituții ale Uniunii Europene – Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul de Miniștri – au inițiat împreună o Conferință privind viitorul Europei, care își propune să le acorde cetățenilor un rol mai important în elaborarea politicilor UE. Posibilele teme ale conferinței sunt menționate în declarația comună și includ: sănătatea, schimbările climatice, echitatea socială, transformarea digitală, rolul UE în lume și modalitățile de consolidare a proceselor democratice care guvernează UE. Cetățenii participanți vor decide, în cele din urmă, ce subiecte se vor discuta în cadrul conferinței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *