Un profesor de la UBB Cluj, nominalizarea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Renate Weber va fi demisă din funcția de Avocat al Poporului, iar propunerea PNL este profesorul universitar Flavius Băiaș de la Universitatea București, în timp ce UDMR l-a ales pe profesorul clujean de la Universitatea Babeș-Bolyai, Gyula Fabian, potrivit hotnews.ro.

Propunerile au fost făcute în cadrul discuţiilor avute luni în coaliţia de guvernare pe tema ocupării fotoliului deţinut în prezent de Renate Weber.

Cine este Fabian Gyula?

În ceea ce îl priveşte pe profesorul Gyula Fabian, acesta este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (1994) şi doctor în ştiinţe juridice în domeniul „Dreptului internaţional public” (2001), bursier Herder al Universităţii din Viena şi al Institutului Ludwig Boltzmann pentru drepturile omului din Viena. Acesta a fost şi procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Profesorul Flavius-Antoniu Băiaş este doctor în Drept “Summa cum laude” la Universitatea din Bucureşti (2001) şi a fost decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Predă Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. De asemenea este avocat în Baroul Bucureşti (din 1985). În timpul guvernării CDR, a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000) şi a fost decorat cu “Steaua României” în grad de Comandor (2000).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *