Ciolacu, PSD: va exista o competiţie internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale

Politica nationala Slider

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidenţiale nu este, la acest moment, principala prioritate în PSD. El reiterează decizia PSD de a face o competiţie internă pentru desemnarea candidatului şi avansează, totodată, ideea unui candidat „apropiat Partidului Social Democrat, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului”, scrie agenția News.ro.

Marcel Colacu a reafirmat, joi seară, la Antena 3, hotărârea PSD de a nu mai susţine pentru funcţia de preşedinte al României pe liderul partidului. 

„Cu toată sinceritatea, în interiorul PSD este depăşit acest moment. În primul rând, nu este o prioritate, iar eu, ca şi preşedinte al partidului, am anunţat că s-a terminat cutuma prin care preşedintele partidului era de drept candidatul la prezidenţiale. Ne-am uitat puţin în trecut şi am văzut că acest lucru nu a funcţionat. Nu a fost cea mai bună alegere şi cea mai bună abordare”, a declarat Marcel Ciolacu.

 
El a menţionat că i-a anunţat pe membrii PSD că vor modifica statutul partidului, că se vor face alegeri preliminare în interiorul PSD, urmând a avea loc o „competiţie deschisă” pentru a se stabili candidatul la alegerile prezidenţiale. 
 
„Mai mult, am lăsat o uşă deschisă şi eventualităţii să aducem un candidat apropiat Partidului Social Democrat, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului. Cred că aceasta este logica pe care vom continua, am văzut colegii mei că au fost de acord cu propunerea mea şi vom vedea în următoarea perioadă când vom declanşa aceste alegeri preliminare. Dar priorităţile partidului în acest moment, sau prioritatea principală nu este aceasta”, a completat liderul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *