Proiectul „Vinerea Verde” va fi implementat doar după ce Cluj-Napoca va ajunge la 50% din populație vaccinată

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că proiectul Vinerea Verde privind transportul gratuit în zilele de vineri va intra în vigoare doar după ce municipiul Cluj-Napoca va trece de 50% rată de vaccinare a populației.

Întregul cost al proiectului va fi suportat de Compania de Transport Public Cluj-Napoca, iar compensațiile vor fi oferite de primărie, din bugetul local.

„Vreau să mulțumesc celor care s-au implicat, Companiei de Transport Public, domnului Neag, consiliului de administrație, care au înțeles că a trăi în acest secol înseamnă a trăi sănătos, a pune la dispoziția cetățenilor alternative verzi la mașină, transport public modern. Le mulțumesc și colegii lor, tuturor celor care au stat aproape două luni pentru a găsi soluția legală de implementare a proiectului. Într-un final, am găsit soluția legală, corectă pentru implemtarea proiectului.

Astfel, în vederea reducerii traficului, reducerii accidentelor rutiere, a încurajării folosirii transportului în comun, a diminuării blocajelor în trafic, se propune modernizarea în continuare a flotei de transport public în comun, 2026 fiind anul în care ne propunem să ajunge la 100% transport public verde, nepoluant, în municipiul Cluj-Napoca. Pentru stimularea publicului, în ultima zi lucrătoare a fiecarei săptămâni, „vinerea verde”, introducem programul „Stop! Azi mașina stă pe loc”, pentru gratuitate la transportul public în comun pentru toți clujenii, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Scopul este promovarea folosirii transportului public verde, nepoluant„, a spus primarul Emil Boc.

Gratuitatea va fi doar în municipiul Cluj-Napoca

„Astfel, se acordă gratuitate la transportul public în comun, pentru orice persoană, pe raza municipiului Cluj-Napoca, subliniez, doar pe raza municipiului. Estimăm că acțiunea de acordare a oricărui titlu de călătorie gratuit ar fi descurajat acțiunea.

Când ajungem la 50% rata de vaccinare în Cluj-Napoca, dăm drumul programului pentru a marca trecerea de acest prag psihologic, poate fi de săptămâna viitoare, urmează sî primim datele de la DSP. Când avem acest procentaj, a doua zi va fi anunțat programul, probabil în iunie”, a mai spus primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *