Orban acuză o execuţie în teritoriu: „A fost demis pentru simplul fapt că este susţinătorul meu”

Politica nationala

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut că un inspector şcolar general de la Brăila a fost demis, în condiţiile în care acesta era „susţinător declarat” al său pentru preşedinţia PNL şi deţinea funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL.

„A fost demis fără niciun fel de motiv, probabil la cererea celui care e preşedinte interimar. (…) A fost demis de două ori de către PSD, de fiecare dată a câştigat în instanţă şi a fost repus în funcţie prin decizia instanţei, demiterea unui astfel de coleg reprezintă, după opinia mea, un lucru care nu poate fi acceptat.

Pentru simplul fapt că este susţinătorul meu. Fără să existe niciun motiv imputabil pentru decizie, să fie înlocuit cu altcineva care a fost inspector general adjunct din partea ALDE şi care a candidat din partea PMP la Consiliul municipal Brăila, iar mi s-a părut o chestiune care nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă un management corect la nivelul sistemului educaţiei.(…) Cred că nu trebuie să existe legătură între ierarhia administrativă şi Partidul Naţional Liberal, ca organism politic”, a declarat Ludovic Orban duminică, citat de Money.ro.

Afirmaţiile lui Ludovic Orban vin în condiţiile în care, pe fondul apropierii congresului la care acesta îşi va disputa şefia partidului cu premierul Cîţu, în PNL se înregistrează tot mai des schimburi de declaraţii belicoase şi acuzaţii între cele două tabere.

Recent, Orban a fost acuzat că a trădat interesele partidului când a negociat formarea guvernului iar el, la rândul său, a lansat replici acide la adresa unor miniştri şi a premierului Cîţu, despre care a susţinut că nu poate aduce un suflu nou în partid cu oameni din vechea gardă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *