Legea care acordă o zi liberă persoanelor care merg să se vaccineze a intrat în vigoare. Deputatul Radu Molnar, USR Cluj, inițiator: ”Oamenii nu prea știu despre această lege”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

A intrat în vigoare legea care permite acordarea unei zile libere persoanelor care merg să se vaccineze dar pre puțini români cunosc această lege, spune unul din inițiatori, deputatul USRPLUS Cluj, Radu Molnar, IT-ist de meserie.

“Legea a intrat în vigoare de numai două săptămâni. Încă nu știm prea multe, sper să vedem niște statistici și care este impactul. Sunt încă mulți oameni care nu știu despre această lege. Noi, parlamentarii, am  făcut tot ce am putut ca să promovăm măsura, sper să facă la fel și guvernul. E doar o măsură pentru promovarea vaccinării, din păcate încă avem o rată foarte joasă de vaccinare (penultima din UE, n.r.), sper ca valul al patrulea să nu ne afecteze grav”, a explicat marți Molnar într-o conferință de presă la sediul USR.

Reamintim că legea spune că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot beneficia, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, atât în cazul angajaţilor din sistemul public, cât şi privat. Elevii, studenţii şi cadrele militare au câte o zi de scutire/ permisie pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *