Clujul are o filială a Camerei de Comerț și Industrie România – China

Slider Special

Camera de Comerț și Industrie România – China, filiala Cluj-Napoca, a fost inaugurată, recemt, la eveniment fiind prezent și ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin.

Președintele filialei Cluj a Camerei de Comerț și Industrie România – China, Emil Culda, a declarat că evenimentul reprezintă un pas important pentru mediul de business clujean, obiectivul fiind de a organiza mai bine relațiile comerciale dintre România și China, extrem de puternice și consistente în prezent.

”Camera de Comerț și Industria România – China funcționează de 25 de ani, dar ținând cont de semnalele din mediul de business și de faptul că în județul Cluj și în Transilvania tranzacțiile cu China sunt foarte mari, cred că este binevenită deschiderea acestei filiale clujene.

Sper să avem membri interesați să lucreze cu camera noastră. Ne propunem o cât mai completă și la zi informare a celor interesați de afacerile cu China.

Florin Bugnar (foto, dreapta) vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie România-China, Filiala Cluj
Proprietarul Platformei de networking XPN si a seriei de evenimente X Party & Networking a spus că  ”Municipiul Cluj-Napoca și toată această zonă a Transilvaniei trebuie să fie conectate economic direct cu a doua economie națională la nivel mondial, de economia cu cea mai rapidă creștere, cu o medie a procentului de creștere de 10% pe parcursul ultimilor 30 de ani devenind cel mai mare exportator mondial si de ce nu, o piata unde companiile romanesti pot sa identifice noi oportunități. Mi-am propus sa transformam aceasta entitate in facilitatorul numarul 1, astfel incat municipiul nostru să devină un hub comercial pentru toată zona Asiei de est și în primul rând China”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a primit duminică, 12 mai 2024, vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong, condusă de domnul Yang Dongqi, vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Poporului Provinciei Shandong. Scopul întrevederii a fost acela de a intensifica relațiile de cooperare bilaterală și de a identifica noi oportunități pentru dezvoltarea domeniilor de interes reciproc.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem încântați de această nouă vizită a partenerilor din provincia înfrățită Shandong, din a cărei experiență avem, cu siguranță, de învățat. Ne dorim ca toate discuțiile noastre și schimburile de informații să se concretizeze în parteneriate solide și proiecte sustenabile, reciproc avantajoase.

În ceea ce privește expoziția de artă din Shandong, aceasta reprezintă o inițiativă excelentă, una dintre rarele ocazii în care maiestuoasa civilizație chineză și bogăția vibrantă a culturii române converg într-o sărbătoare a artei, istoriei și prieteniei. E important să profităm de oportunitatea de a ne aprofunda înțelegerea și aprecierea reciprocă a moștenirii celuilalt. Prin artă, depășim granițele și stabilim conexiuni care ne unesc în umanitatea noastră comună.”

Pe parcursul întâlnirii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean, vicepreședintele Mînzat a realizat o prezentare complexă și detaliată a județului Cluj, a Consiliului Județean, precum și a municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, s-a discutat despre unele dintre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Compania de Apă „Someș” S.A. și Filarmonica de Stat „Transilvania”. În acest context, domnul Mînzat a vorbit și despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.

La rândul său, conducătorul delegației oficiale chineze,  Yang Dongqi, s-a arătat impresionat de multitudinea și diversitatea informațiilor primite, precizând că în urma discuțiilor are o imagine mult mai clară asupra a ceea ce înseamnă județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca.

Ulterior vizitei de la sediul Consiliului Județean Cluj, membrii delegației chineze, însoțiți de vicepreședintele instituției, domnul Marius Mînzat, și alți reprezentanți ai forului administrativ județean, au participat la vernisajul expoziției de artă din Shandong – „Civilizația Fluviului Galben îmbrățișează cultura română”, care a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino din municipiul Cluj-Napoca. Evenimentul este o reconfirmare a relațiilor de bună colaborare dintre județul Cluj și regiunea Shandong, în contextul în care cele două părți au pus, în urmă cu 14 ani, bazele unei cooperări solide. Agenda întâlnirii oficiale a cuprins, de asemenea, și vizitarea Târgului Produs de România, organizat de Consiliul Județean și Asociația Produs de Cluj la Sala Sporturilor, oaspeții chinezi având ocazia de a degusta și achiziționa produse tradiționale din Cluj și din întreaga țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *