Rareș Bogdan face scut în fața premierului Cîțu, după dezvăluirile apărute: „Nu schimbă poziția noastră, noi l-am ales pe Cîțu pentru calitățile sale de manager și finanțist”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul clujean Rareș Bogdan, spune că momentul în care a apărut scadalul legat de Florin Cîțu este extrem de important, congresul liberalilor fiind programat în luna septembrie.

Bogdan a susținut că marți seară s-a închis termenul până la care puteau fi depuse candidaturile la șefia PNL, astfel că nimeni nu mai poate intra în cursă. Pe de altă parte, o decizie internă a PNL arată că termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august.

„Lupta din PNL trece de nivelul delegaților la congres, pentru că România primește în următorii ani 80 de miliarde de euro de la UE, pe lângă bugetul anual. De asta miza e atât de mare. Ieri seară am primit mesajul dacă îmi depun eu sau Dan Motreanu candidatura. De acum nu mai putem avea un alt candidat, s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor. Cine voia să candideze putea să o facă până aseară”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3, potrivit g4media.ro.

Liberalul a mai spus că dezvăluirea despre faptul că Florin Cîțu a făcut două zile de închisoare în SUA în 2001 pentru că a fost prins băut la volan ”nu schimbă poziția noastră, noi l-am ales pe Cîțu pentru calitățile sale de manager și finanțist”.

Întrebat explicit dacă dezvăluirea vine din PNL sau din afara partidului, Bogdan a spus că ”ce s-a întâmplat azi face parte din armele folosite în bătălia internă, nu cred că sunt forțe din afara PNL, nu e PSD, nu e statul paralel. Nu cred că vor reuși să oprească traiectoria lui Florin Cîțu, ba dimpotrivă”.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că premierul Florin Cîțu nu a fost chemat la Cotroceni de președintele Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *