FOTO/VIDEO Preşedintele Comisiei Europene – în vizită la Bucureşti

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află luni la Bucureşti, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU.

Vizita preşedintelui CE are ca principal scop prezentarea evaluării privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

PNRR este structurat pe 15 componente care acoperă şase piloni: tranziţia verde; transformarea digitală; creşterea inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii; coeziunea socială şi teritorială; sănătate, rezilienţă economică, socială şi instituţională; politici pentru noua generaţie.

Comisia Europeană a aprobat, luni, evaluarea pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, anunţă Reprezentanţa CE la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, această finanţare va sprijini implementarea măsurilor esenţiale în materie de investiţii şi reforme, cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi va contribui în mod crucial la ieşirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

UPDATE ORA ORA 19.43 Ursula von der Leyen: Noi, în Uniunea Europeană, suntem foarte norocoşi că avem acces la vaccinuri

Cetăţenii Uniunii Europene sunt „foarte norocoşi” că au acces la vaccinul anti-COVID, a afirmat luni, la Bucureşti, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a încurajat oamenii să se vaccineze pentru a se proteja pe ei, dar şi pe cei apropiaţi.

UPDATE ORA ORA 19.36 Cîţu: Nu există niciun risc în ce priveşte implementarea PNRR; reformele şi investiţiile merg mână în mână

Nu există niciun risc în ceea ce priveşte implementarea PNRR în România şi, indiferent de declaraţiile politice din această perioadă, nu cred că există vreun politician iresponsabil care vrea să se joace cu viitorul românilor, a declarat luni seara prim-ministrul Florin Cîţu.

Într-o conferinţă de presă comună susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Cîţu a fost întrebat dacă situaţia politică de la Bucureşti poate să influenţeze semnarea şi, ulterior, aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

UPDATE ORA ORA 19.32 Iohannis: Preţurile mari pe energie – o problemă globală; Guvernul a luat foarte în serios chestiunea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că preţurile mari la energie reprezintă o problemă globală, dar că aceste chestiuni sunt discutate atât la nivel european, cât şi în Guvernul de la Bucureşti.

El a subliniat că antreprenoriatul are nevoie de măsuri active, deoarece preţurile la energie vor fi resimţite foarte repede de economia reală, de unde vor avea un impact şi asupra altor preţuri.

UPDATE ORA ORA 19.22 VIDEO Klaus Iohannis: Nu există un risc politic pentru implementarea PNRR

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu există un risc politic în România pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

De asemenea, Klaus Iohannis a arătat că PNRR a fost negociat o perioadă îndelungată pentru că s-a dorit să nu fie doar o „descriere a unor intenţii”.

UPDATE ORA ORA 19.17 VIDEO Cîţu: Analizăm măsurile din ţările UE cu impact pentru accelerarea vaccinării şi le vom aplica şi în România

Guvernul va analiza care sunt măsurile din restul ţărilor UE ce au avut cel mai mare impact pentru accelerarea vaccinării şi le va aplica şi în România, a declarat luni prim-ministrul Florin Cîţu.

El a fost întrebat, în conferinţa de presă comună cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Klaus Iohannis, cum poate Uniunea Europeană să ajute accelerarea campaniei de vaccinare şi dacă vaccinarea obligatorie a unor categorii de personal poate fi o soluţie în acest sens.

UPDATE ORA ORA 18.55 Iohannis: Săptămâna aceasta – întâlnire cu premierul pentru reevaluarea campaniei de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru reevaluarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

UPDATE ORA ORA 18.38 Comisia Europeană aprobă Planul de Redresare şi Rezilienţă al României

Comisia Europeană a aprobat, luni, evaluarea pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, anunţă Reprezentanţa CE la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, această finanţare va sprijini implementarea măsurilor esenţiale în materie de investiţii şi reforme, cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi va contribui în mod crucial la ieşirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

UPDATE ORA ORA 18.36 Ursula Von de Leyen: Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României

Comisia Europeană dă undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Ea a adăugat că Planul României a răspuns unor „criterii foarte exigente”.

UPDATE ORA ORA 18.30 Iohannis: Guvernul şi autorităţile locale să facă o prioritate absolută din implementarea reformelor şi a investiţiilor prevăzute în PNRR

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, premierului Florin Cîţu, miniştrilor, primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să facă o „prioritate absolută” din implementarea reformelor şi a investiţiilor prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

UPDATE ORA ORA 18.29 Cîţu: PNRR este aprobat, semnat şi va fi aplicat; pentru România va însemna dezvoltare şi modernizare

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aprobat, semnat şi va fi aplicat, lucru care pentru România va însemna dezvoltare, va însemna modernizare, a declarat luni prim-ministrul Florin Cîţu.

El a punctat că PNRR-ul României este printre cele 5 cele mai bine finanţate planuri de redresare şi rezilienţă de la nivelul statelor UE.

UPDATE ORA ORA 18.22 Klaus Iohannis: Aprobarea PNRR – moment de o mare importanţă pentru viitorul României

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un moment simbolic de o mare importanţă pentru România.

„Salut anunţul făcut doamna von der Leyen despre PNNR, care a primit undă verde de la Comisia Europeană chiar astăzi. Aprobarea sa reprezintă un moment simbolic, de o mare importanţă pentru viitorul ţării noastre”, a spus şeful statului, la conferinţa de presă comună cu şefa CE, Ursula von der Leyen, şi premierul Florin Cîţu.

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

UPDATE ORA ORA 17.43 Şefa Comisiei Europene, preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu vizitează, luni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti urmează să beneficieze de fonduri prin Programul NextGenerationEU.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

UPDATE ORA ORA 17.01 Preşedintele CE – la Palatul Victoria; are o întrevedere cu premierul Florin Cîţu

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Florin Cîţu.

Şefa CE s-a întâlnit şi cu membrii Guvernului. La această întâlnire a fost prezent şi fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea (USR PLUS).

ORA 16.33 Şefa Comisiei Europene, primită la Palatul Cotroceni

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Cei doi oficiali au avut convorbiri tete-a-tete.AGERPRES

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzãrii ştirilor pe fluxul agenţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *