Cioloș face apel la PNL și UDMR: „Oferim responsabilitate și așteptăm reciprocitate din partea lor”

Politica nationala
Dacian Cioloș, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru postul de premier, spune că a discutat telefonic cu liderii PNL și UDMR, iar o primă rundă de negocieri cu aceștia pentru refacerea coaliției de guvernare va avea loc miercuri după-amiază.
 
„De foarte multe ori au clamat responsabilitatea, sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales într-o perioadă în care mor zilnic oameni în spitale”, a spus Cioloș, subliniind că este nevoie rapidă de refacerea coaliției și de formarea unui nou guvern, cu sprijinul minorităților naționale.
 

El a subliniat că protocolul coaliției PNL-USR-UDMR nu a fost denunțat, iar de la acest fapt se pornește.
 
Întrebat dacă nu consideră că USR a încălcat protocolul în momentul în care a votat moțiunea de cenzură ce a dus la căderea Guvernului Cîțu, liderul USR a răspuns: “Nu, pentru că noi acolo nu am votat împotriva unui program de guvernare stabilit prin acel protocol al coaliției”.

„Cred că într-o primă fază e nevoie să vedem dacă partenerii noștri sunt gata să-și asume acest proiect politic”, a spus Cioloș, întrebat despre împărțirea ministerelor.

Dacian Cioloș a mai spus că în acaestă dimineață a vorbit la telefon cu liderul PNl, Florin Cîțu, și a convenit o întâlnire pentru miercuri, fapt confirmat apoi și cu Kelemen Hunor și cu Varujan Pambuccian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *