Marcel Ciolacu: „După doi ani de administrat ţara, Dreapta şi-a epuizat orice resursă de credibilitate şi competenţă”

Politica nationala

Liderul PSD Marcel Ciolacu critică, într-o postare pe Facebook, guvernarea de dreapta, despre care spune că are ca şi program ”sărăcie, Frig şi Foame, indiferent cum îl cheamă pe premierul desemnat, Cîţu sau Cioloş şi anunţă că PSD va construi, săptămâna viitoare, o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea preţurilor la energie şi gaze.

„Sărăcie, Frig şi Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloş sau Ciţu! După doi ani de administrat ţara, Dreapta şi-a epuizat orice resursă de credibilitate şi competenţă. România are azi cea mai scumpă piaţă spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflaţia a explodat, preţul alimentelor a crescut în multe cazuri şi cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic şocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o şcoală online formală şi fără resurse reale de funcţionare”, a scris Ciolacu în postarea pe Facebook.

El a arătat că, în vreme ce ei caută majorităţi iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea preţurilor la energie şi gaze.

„Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populaţiei! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, mai spune Ciolacu.

Liderul PSD a anunţat, luni, după desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a lui Dacian Cioloş pentru a forma noul Guvern, că desemnarea lui Cioloş reprezintă primul pas spre anticipate, iar „PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO!„.

„Am dat jos Guvernul Cîţu cu o moţiune de cenzură în care am criticat şi prestaţia miniştrilor USR. PNL şi USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România ştie acest lucru! Să se voteze partenerii alianţei pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a transmis preşedintele PSD.

Premierul desemnat Dacian Cioloş i-a invitat, marţi, pe liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern.

„Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceştia să dea dovadă de responsabilitate politică”, a afirmat Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *