Protest antivaccinist ASTĂZI la CLUJ

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Un nou protest  antivaccinist are loc astăzi la Cluj-Napoca.

”Adunare publica de la orele 16.30 organizată de CETĂŢENI CIVICI din grupul „Ne aparam drepturile Cluj” coordonat de Ioana Coman, la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca , PENTRU A TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ASUPRA RESTRICŢIILOR IMPUSE NELEGAL, pentru că încalcă mai multe legi ale statului, inclusiv Constituția României.

Asa cum spune si raportul celor de la INSP 17.50% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 8.58% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.
În perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021, un număr de 28.929 persoane (0.52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. 60.15% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 5.38% au fost vaccinate cu Moderna, 21.00% au fost vaccinate cu Astra Zeneca și 13.47% au fost vaccinate cu Johnson&Johnson.
După cum putem vedea aşa zisul vaccin împotriva Covid nu imunizează.
La Cluj vom face protest si pentru ai arata domnului Andrei Caramitru (fostul consilier al preşedintelui USR Dan Barna) că noi contam. Declarația dansului ” Cine face demonstrații contra măsurilor – bătuți cu sete de jandarmi la fel cum fac italienii si francezii. Se calmează si aia rapid. Cum comunici așa ceva? Ii chemi pe responsabilii pe sănătate din sistem, OMS-ul care e in Romania, reprezentanții pe sănătate de la toate partidele, reprezentanții cultelor religioase, ai armatei, jandarmeriei, poliției.”
Luni am fost 4 femei să depunem petiţii pentru deputaţi şi ne-am trezit că suntem urmărite de jandarmi. La proteste în Cluj în general persoanele care le-au organizat au fost femei, deci să înţelegem că după mintea unora, femeile pentru opiniile pe care le au merită bătaie, pentru că aşa e în democraţie.
Alt aspect este faptul ca nu s-a prezentat un studiu de impact asupra sănătății, din care să rezulte că într-adevăr aceste măsuri luate au fundament științific și au fost adoptate în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor români.
Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber, cataloghează într-un comunicat drept ”lipsite de proporționalitate și inadecvate” un proiect de lege și unul de ordonanță de urgență prin care guvernul vrea să interzică accesul la muncă al angajaților din sistemul sanitar și cel de îngrijire socială dacă refuză vaccinarea sau testarea.
Proiectul de lege prezentat în 28 septembrie de ministrul Sănătății, Cseke Attila, prevede că angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat și după 30 de zile se poate ajunge la concediere.
Proiectul de OUG discutat în primă lectură în ședința de guvern din 15 septembrie prevede că angajaţii din domeniul asistenţei sociale (îngrijirea bătrânilor, a copiilor, a persoanelor cu handicap) vor fi obligați să prezinte fie dovada vaccinării anti-COVID, fie săptămânal test negativ, fie dovada trecerii prin boală.
Se încalcă, așa cum prevede si Constituția :
Art. 23 Libertatea individuală
(13) Sancțiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.
Art 25. Dreptul la libera circulație
(1) Dreptul la liberă circulație, în ţară şi în străinătate, este garantat. Legea stabileşte condiţiile exercitării acestui drept.
Art. 33 Accesul la cultură
(1) Accesul la cultură este garantat, în condiţiile legii.
Art. 31 Dreptul la informaţie
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
Art. 45 Libertatea economică
Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate.
Art. 47 Nivelul de trai
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
Art. 39 Libertatea întrunirilor
Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.
Art 53 Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.
Articolul 3 din Codul Muncii
Art. 3. Libertatea muncii
(1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.” este anunțat pe una din rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *