Întâlnire PNL-PSD, la Vila Lac. Nu s-a ajuns la niciun acord. Armistiţiul propus de Ciucă, respins de USR

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-au întâlnit, marţi seară, la Vila Lac, cu liderii PSD Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu, au declarat surse politice pentru News.ro. Discuţiile au vizat o posibilă susţinere de către PSD a Guvernului minoritar PNL-UDMR, sau includerea PSD în Guvern, cu miniştri, însă nu s-a ajuns la niciun acord. Este posibil ca zilele următoare să existe alte întâlniri, conorm News.ro.

Întâlnirea celor două partide a venit după ce preşedintele USR, Dacian Cioloş a anunţat, oficial, că nu este nevoie de niciun armistiţiu politic în Parlament, ci se poate reface coaliţia de guvernare cu USR. Cioloş a cerut liberalilor să se aşeze la masă pentru discuţii. 

PSD, în schimb, a transmis printr-un comunicat oficial că este nevoie de un armistiţiu al partidelor de dreapta care au provocat criza politică. 

Mai mult, social-democraţii au dat de înţeles că, dacă PNL acceptă cele 10 măsuri PSD propuse pentru a fi implementate, atunci sunt dispuşi să accepte acest armistiţiu. 
De altfel, PSD s-a întrunit, în cursul zilei, într-o şedinţă în care au discutat variantele de lucru, o parte din social-democraţi afirmând că, dacă tot se pune problema unui sprijin în Parlament, atunci să se facă transparent, prin participarea PSD la guvernare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *