Dîncu a fost întrebat ce-l recomandă pentru Ministerul Apărării: „Am făcut stagiul militar și am construit o revistă de gândire strategică”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Social-democratul Vasile Dîncu, sociolog de profesie, afirmă, întrebat ce anume îl recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Apărării Naţionale, că a făcut stagiul militar, studii privind strategiile, dar şi o „revistă de cultură şi gândire strategică”

„Generalii se ocupă de tactică şi de strategia de război şi un ministru civil se ocupă, până la urmă, de proiecţia apărării în societate, de cultura de securitate”, adaugă Vasile Dîncu, relatează News.ro.

„Ne-am angajat cu toţii ca să punem oameni cu un CV foarte bun şi cu experienţă”, a declarat Vasile Dîncu, luni seară, la Digi 24, referindu-se la viitorii miniştri din guvernul format de PSD, PNL şi UDMR.

Întrebat, în acest context, ce anume îl recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu a enumerat stagiul militar, care în vremea tinereţii sale era obligatoriu, dar şi studii pe care le-a făcut în domeniul apărării şi faptul că a „construit o revistă de gândire strategică”.

Aceasta revista s-a numit Sinteza si are avea sediul central la Cluj-Napoca, la institutul de sondare a opiniei publice IRES, fondat de Vasile Dancu si condusa de oamenii lui. Editia tiparita s-a inchis de circa 1 an. Mai functioneaza doar site-ul acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *